Mezina presedintelui se incapataneaza! Vrea politica!

Mezina presedintelui se incapataneaza! Vrea politica!

0 188

Elena Basescu este unul dintre cele doua nume propuse de organizatia PD-L sector 1 pentru alegerile europarlamentare. Miercuri seara, intr-o sedinta a filialei, au fost discutate trei dosare depuse: cel al Elenei Basescu, al lui Irinel Cristu (cea care l-a Invins pe Ludovic Orban la alegerile din toamna, dar, din cauza sistemului de redistribuiri, a ratat Parlamentul) si al unui alt membru de partid.
„Au fost trei dosare, s-au validat doua, printre care si cel al Elenei”, ne-a declarat fostul deputat Anca Constantinescu, membru PD-L sector 1. Ea a subliniat ca mezina presedintelui nu a fost prezenta la sedinta, dar ca, de vreme ce exista un dosar de candidatura, presupune ca secretarul general al tinerilor PD-L isi doreste sa ajunga in Parlamentul European. Potrivit mai multor participanti la sedinta, In cazul votului la dosarul Elenei Basescu a existat o singura abtinere. “In privinta alegerilor europarlamentare, suntem abia la nivelul la care se infiinteaza comisia de selectie a posibililor candidati, se fac recomandari din partea organizatiilor. Este prematur sa-si permita cineva sa dea ca sigura candidatura unei anumite persoane“, ar fi declarat Elena Basescu. Ezitarea sa de a confirma sau infirma candidatura ii pune in dificultate pe superiorii pe linie de partid.
”In lipsa ei, nu putea fi validata candidatura”, da inapoi seful PD-L sector 1, Razvan Murgeanu. In septembrie 2008, Elena Basescu a anuntat ca va efectua, timp de doua luni, un stagiu la Parlamentul European, la cabinetul presedintei de la tineret, Monica Iacob Ridzi. Fiica presedintelui si-a continuat activitatea la Bruxelles si dupa ce Iacob Ridzi a devenit ministru. Astfel, recent, ea s-a alaturat unui grup de sase studenti basarabeni si eurodeputatului PD-L Maria Petre intr-o campanie de sensibilizare a europarlamentarilor cu privire la cenzura la care este supusa presa din Republica Moldova.
Elena Basescu ar urma sa fie colega cu Theodor Stolojan in Parlamentul European, spre satisfactia sustinatorilor presedintelui.
„ Chiar daca nu ar fi fost fiica presedintelui, tot era buna daca o chema Basescu. Numele Basescu e un brand si creste sansele”, este parerea lui Dorel Onaca despre potentiala sa colega de lista.
Elena Udrea s-a entuziasmat la vestea ca mezina presedintelui se pregateste pentru o cariera europeana si s-a declarat gata sa o sprijine „macar moral“ in campania pentru europarlamentarele din vara, declara pentru Gandul, ministra noastra blonda. Poate se gandeste ca si ei i s-au oferit sanse din acelasi motiv. Si uite ce sus a ajuns!
„E un tanar politician din PD-L care a muncit foarte mult in partidul acesta“, a declarat foarte convinsa Elena Udrea. …”Din pacate, statutul de fiica al primului om al tarii i-a adus si o atentie speciala a presei, ceea ce, sa zicem, aparent i-a creat relativ niste probleme. Dar, cu toate acestea, cred ca este o tanara foarte potrivita sa fie pe listele noastre si sa reprezinte partidul in PE…Elena are multa experienta politica in acest partid, in care munceste de la 15 ani, iar cu un tata ca cel pe care il are ea, cred ca are experienta politica si premise pentru o cariera politica mult mai bune decat altii care ocupa azi functii importante“. Din nou cu siguranta vorbeste din proprie experienta iar asta aduce credibilitate. Cel putin in acest domeniu pe care il stapaneste foarte bine: sustinerea presedintelui!

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.