Metode naturale si ieftine de racorire pe timp de canicula

Metode naturale si ieftine de racorire pe timp de canicula

0 200

Aerul conditionat nu este singura solutie pe care o puteti avea la indemana pentru a putea supravietui in vreme de canicula, cu atat mai mult cu cat acesta emana bioxid de carbon extrem de nociv pentru sanatatea dumneavoastra.
Trebuie sa stiti ca exista si alte masuri, mai ieftine si mai naturale, prin care va puteti racori, macar si pentru cateva minute.
Daca locuinta dumneavoastra a devenit un cuptor imens pe care nu-l mai puteti raci nici macar pe timp de noapte, iata cateva sfaturi prin care va puteti transforma apartamentul sau casa intr-un loc racoros si primitor.
Este important de stiut ca, pe timp de canicula, nu este indicat sa folositi masina de spalat, iar draperiile care pot opri razele fierbinti sunt indispensabile. Casele izolate termic rezista mai bine in lupta cu canicula.
Toate sursele de caldura in locuinta dumneavoastre trebuie evitate pe timp de caldura: fierul de calcat sau masina de spalat, cuptorul sau congelatorul.
Daca sunteti nevoiti sa mergeti pe afara atunci cand temperatura aerului atinge cote alarmante, trebuie sa stiti sa va protejati corpul. Ideal ar fi sa purtati haine din fibre naturale. Hainele din bumbac sau din in, deschise la culoare, ajuta corpul sa „respire” mai bine decat cele sintetice. „Sunt preferabile hainele din in, care ar trebui sa fie cat mai lejere. Stratul de aer dintre piele si haine mentine temperatura mai suportabila”, explica medicul de familie, Remus Lupu.
De asemenea, trebuie sa aveti grija de dieta dumneavoastra atunci cand mercurul in termometre trece de 25 grade Celsius. Este mai bine sa mancati salate si sandviciuri, decat mese bogate in proteine, care incalzesc corpul.
„Nu mancati foarte dulce, consumati fructe, salate, compoturi, fresh-uri. Mesele mai consistente dau senzatia de slabiciune pentru ca sangele merge in stomac pentru digestie”, adauga medicul de familie, Remus Lupu. De asemenea, evitati cola, cafeaua si ciocolata.
Daca toate aceste trucuri nu par sa dea rezultatele scontate, va puteti racori daca va udati cu apa rece sau va puneti o banda uda la picioare.
Inchideti com puterul atunci cand nu este flolosit, pentru ca genereaza inutil caldura. In privinta frigiderului, expertii spun ca ar fi bine sa aiba multa mancare in el. Asta pen tru ca nu se incalzeste asa de repede cand se deschide usa, ceea ce presupune un consum mic de energie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.