Metode high-tech de copiat la BAC

Metode high-tech de copiat la BAC

0 252

Situatiile disperate cer solutii disperate! Elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral se afla in plina febra a examenului de Bacalaureat. Si cum, pe unii dintre ei, aceasta testare i-a surprins nepregatiti, acestia au hotarat ca este momentul sa recurga la metode extreme pentru a putea trece cu bine de acest obstacol.
Deoarece metoda „ingrasatului porcului in ajun” nu poate da rezultate in cazul unui examen cu o bibliografie asa de „stufoasa” ca cea a BAC-ului, chiulangii si cei mai putin silitori au decis sa adopte o solutie „de criza”, veche de cand lumea: COPIATUL!
Ca orice activitate a societatii contemporane si acest „viciu” a fost actualizat, updatat la standardele secolului XXI, adica tehnologizat.
Copiatul nu mai contine carti in banca sau traditionalele „hartiute” miniaturizate si dosite prin ungherele tinutei vestimentare (vezi, buzunare, maneci, ciorapi, sosete, etc.), ci este electronizat prin metode moderne de tip high-tech.
Este vorba despre deja popularele dispozitive de bagat in urechi care au raspunsurile pentru orice fel de exercitiu, indiferent de materia ce este testata. Acestea constau intr-o casca minuscula pe care o introduci in ureche ori o cravata sau o curea in care se afla dispozitive ce transmit date prin bluetooth.
Acestea pot fi achizitionate de pe internet, ofertele prezentand o gama larga de astfel de produse, care mai de care mai sofisticate.
La fel si preturile, destul de piperate pentru buzunarul unui elev: de la 10 lei pana la aproape 700 de lei. La aceste cheltuieli, se adauga pretul medicamentelor de care ai nevoie dupa ce ai folosit aparatul. Incidentele de acest fel sunt multe.
Medicii avertizeaza ca multe dintre aceste aparate sunt periculoase pentru sanatate, deoarece dispozitivele care se introduc in ureche pot produce leziuni pe timpan si chiar sa il perforeze.
Cezara Danciu, medic specialist ORL la Spitalul Coltea, a declarat, citata de Realitatea.net: „Am avut o studenta la ASE care vrand pur si simplu sa probeze un astfel de dispozitiv l-a introdus in ureche la 12 noaptea si a venit instantaneu la spital din cauza faptului ca i-a dat un sindrom vertiginos foarte puternic. Practic, a incercat in toate felurile sa scoata acel magnet din ureche, insa nu a reusit.”
Ofertele pentru „dispozitivele pentru copiat” care se gasesc de cumparat pe Internet au urmatoarele preturi:
Casca cu microvibratii pe timpan – 10 lei
Handsfree cu microvibratii pe timpan si micro-casti – 80 lei
Cravata bluetooth- 250 lei
Pix bluetooth- 350 lei
Microcasca simpla- 399 lei
Microcasca + curea, portofel sau cravata- 649 lei

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.