Meteorologii pentru joi si vineri Frig, vant, ploi si lapovita

Meteorologii pentru joi si vineri
Frig, vant, ploi si lapovita

0 72

S-au dus zilele cu soare. Meteorologii anunta vreme urata pe toate fronturile. Nu numai ca se face frig, dar vin si ploi si se pare ca norii nu se retrag prea curand. Mai mult, nu e exclus ca la munte sa vedem primii fulgi de zapada.
Meteorologii anunta vreme urata pe toate fronturile. Nu numai ca se face frig, dar vin si ploi si se pare ca norii nu se retrag prea curand. Mai mult, nu e exclus ca la munte sa vedem primii fulgi de zapada.

De joi vremea se raceste si mai tare. Ploile ocupa arii extinse in sud-estul tarii mai ales in prima parte a zilei, asa ca bucurestenii nu vor avea decat 20 de grade la amiaza si ploi mai toata dimineata.
In vest, in nord si in centru vremea este mai rece decat miercuri. Cerul e mai mult noros si ploua local, in prima parte a zilei in Transilvania, in Maramures si in nordul Crisanei. La amiaza sunt doar 10 grade in Baia Mare si la Cluj Napoca, 12 la Oradea si in Brasov si 15 la Timisoara, unde soarele e ceva mai generos.
In sud vremea se imbunatateste semnificativ. E posibil sa mai ploua, izolat la inceputul zilei. Pana la amiaza soarele se arata din cand in cand printre nori si se fac in Oltenia 17 grade la Ramnicu Valcea, 18 la Drobeta si la Craiova. Este chiar o idee mai cald in Muntenia. Sunt 19 grade in Buzau si 20 la Giurgiu si la Calarasi.
In Dobrogea dimineata mai ploua izolat, apoi vremea e ceva mai buna. Iese timid si soarele, asa ca la amiaza asteptam cel mult 18 grade la Tulcea si 20 la Constanta. Ca si in sud, vantul e putin mai nervos si aici.
In Moldova ploile sunt mai rare. E loc si pentru putin soare in partea a doua a zilei mai ales, dar spre nord cerul e incarcat de nori si ploua local. 18 grade sunt la Galati si un grad in plus la Focsani, dar spre nord e mai rece. 17 grade la Iasi si 13 la Suceava, dar vantul intens accentueaza senzatia de rece.
La munte vorbim deja de lapovite si chiar ninsoare, in timp ce temperaturile la nivelul intregii tari vor fi intre 10 grade in nord si cel mult 20 la Alexandria, Giurgiu si Contanstanta.

Vineri continua procesul de racire inceput joi. Bruma va fi fenomenul cu care vor incepe ziua depresiunile si zonele subcarpatice, iar ceata nu va rata vestul tarii in primele ore ale zilei. Ploile insa nu sunt decat pe arii restranse, mai mult prin nord si centru. Maximele raman modeste, cum spuneam, asa ca nu vineri la amiaza vor fi intre 11 si cel mult 20 de grade, valoare asteptata si in Bucuresti, unde norii incep sa se mai subtiez

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.