Meteo – prognoza pe o săptămână, la Brașov nu am scăpat de...

Meteo – prognoza pe o săptămână, la Brașov nu am scăpat de iarnă!

0 125

După o duminică însorită cu un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, se va produce o răcire accentuată a vremii, în aproape toată țara.
Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2…15°C în primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1…6°C şi -1…8°C în restul intervalului, valori mai scăzute cu 1…4°C comparativ cu mediile climatologice.
Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 3…20°C, pe întreg teritoriul agricol.
Temperatura minimă a aerului se va situa între -4…10°C în cea mai mare parte a ţării, local producându-se brumăși îngheţ la suprafața solului.
Sunt posibile precipitaţii predominant sub formă de ploaie, izolat cu caracter de aversă, acestea fiind însoţite de descărcări electrice și intensificări ale vântului pe întreg teritoriul agricol. De asemenea, în zilele cele mai reci vor fi posibile și precipitații mixte (ploaie, lapovițăși ninsoare).

La Brașov nu putem spune că am scăpat de iarnă. Săptămână incepe cu temperaturi în scădere, ploi, lapoviță și ninsoare în averse miercuri. Temperaturi vor scădea de la + 12/14 grade duminică până la – 6/8 grade miercuri. În a doua parte a săptămânii cerul se va degaja de nori, va apare soarele iar temperatura va crește din nou spre 10 grade sâmbătă.

Temperaturi record în România
Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a vorbit despre recordurile înregistrate în România, în ceea ce priveşte temperaturile. 
Elena Mateescu a enumerat, într-un interviu acordat DC News, recordurile de temperatură înregistrate în ţară dar şi la nivel mondial, în ultimul an.
După anul 2019, cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice în ţara noastră şi al doilea la nivel mondial, toamna anului 2019 – cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice, iarna 2019 – 2020, la noi în ţară a fost a doua cea mai caldă iarnă din istorie, cu o lună decembrie şi o lună februarie foarte călduroase, cu abateri termice pozitive mari.
Rămâne să vedem luna martie, pentru că, până la acest moment şi pentru martie înregistrăm abateri termice pozitive mai mari de 2,5 grade Celsius, pentru primele două decade.
Sigur că acest episod va mai coborî această anomalie, dar cu siguranţă, după episodul din 26 martie, în funcţie de evoluţia regimului, iar tendinţa arată o vreme în încălzire, de la o zi la alta, până la finele lunii, cu siguranţă că şi luna martie va înregistra o abatere termică pozitivă şi un plus în ceea ce priveşte cantitatea medie de precipitaţii”
, a declarat Elena Mateescu.

Sursa: meteoromania.ro & vremea.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.