Meteo, Cod galben doua zile – frig, ploi, ninsori si vant puternic!

Meteo, Cod galben doua zile – frig, ploi, ninsori si vant puternic!

0 394

ACTUALIZARE ANM 5 MAI 2016
Codul galben s-a restrâns la Dobrogea, estul Munteniei, sudul Moldovei şi zona de munte, unde vor mai fi cantităţi de apă de 15…20 l/mp.

La munte, în special la altitudini de peste 1700 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de ninsoare.
În zonele atenţionate, vântul va avea intensificări temporare cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 70 km/h.
Atenţionarea este valabilă până la ora 21.00.


Meteorologii au emis un cod galben de ploi importante cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori in zona montana inalta, valabil incepand de marti, 3 mai, de la ora 9:00, pana miercuri, 4 mai, la ora 21:00.
In intervalul mentionat, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona Carpatilor Meridionali si Orientali pe arii extinse vor fi ploi, temporar mai intense, astfel ca se vor cumula local cantitati de apa de peste 20…30 l/mp si izolat peste 50 l/mp.

  In sudul, sud-estul si centrul tarii valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru aceasta perioada din an, precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
Cod galben  
La altitudini mai mari de 1700 m, in special in Carpatii Meridionali, precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare.
In zonele atentionate, temporar vantul va avea intensificari cu viteze de 55…65 km/h, iar la munte rafalele vor depasi 70 km/h.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.