Messi, fiul și tatăl său, condamnați la 21 de luni de închisoare...

Messi, fiul și tatăl său, condamnați la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală!

0 376

Starul fotbalului mondial Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, împreună cu tatăl său, Jorge Messi, pentru o fraudă fiscală în valoare de 4,1 milioane euro, comisă între anii 2007 și 2009, anunță El Periodico de Catalunya.
Cei doi nu vor petrece, în principiu, nicio zi în închisoare, deoarece conform legii spaniole condamnările mai mici de doi ani nu implică trimiterea în spatele gratiilor, în lipsa unor antecedente judiciare. Procurorii ceruseră pedepse de 22 de luni și 15 zile de închisoare pentru Messi și tatăl său.
Pe 2 iunie, Lionel Messi a fost audiat la Barcelona în acest caz, afirmând cu această ocazie că „nu a fost la curent cu nimic”, tatăl său fiind cel care s-a ocupat de chestiunile financiare.
„Eu am jucat fotbal. Nu am fost la curent cu nimic”, a declarat atunci atacantul.
„Nu mi s-a explicat niciodată cum sunt gestionate drepturile de imagine. (…) Tot ce știam era că semnez cu sponsorii pentru suma X și că apoi trebuie să fac reclame cu fotografii și lucruri de genul ăsta, dar nu știam nimic despre bani și unde ajungeau”, a adăugat argentinianul.

Messi și tatăl său au fost acuzați că s-au folosit de societăți-fantomă din Belize și Uruguay — pe atunci considerate paradisuri fiscale — pentru a eluda fiscul în privința unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 și 2009

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.