Meşotă are cel mai modern laborator de biologie şcolară din ţară

Meşotă are cel mai modern laborator de biologie şcolară din ţară

0 258

Investiţia a depăşit 172.000 lei - 113.000 lei ia oferit Regia Pădurilor, 59.000 lei a asigurat municipalitatea

Cu bani de Regia Pădurilor Locală Kronstadt şi cofinanţarea de la Primărie, laboratorul a fost amenajat şi dotat cu echipamente performante.
În fosta cancelarie a Colegiului, laboratorul ocupă două spaţii, sala de lucru şi sala atelier, unde profesorii pot pregăti elevii pentru performanţă.
În sala de lucru, a fost amenajat şi un perete viu, cu licheni, care sunt un barometru pentru poluare. Proiectul aparţine unei foste meşotiste.
Pentru elevi, dar şi pentru profesori, o asemenea sală de studiu este împlinirea unui vis, spune profesoara de biologie Vasilica Diaconu.

Laboratorul dispune şi de un microscop profesional, din gama căruia mai sunt doar două în oraş.
Laboratorul a fost realizat cu fonduri de la bugetul local, pentru reparaţii, şi cu bani de la RPLP Kronstadt, pentru dotarea laboratorului cu echipamente. Investiţia a depăşit 172.000 lei – 113.000 lei ia oferit Regia Pădurilor, 59.000 lei a asigurat municipalitatea.
George Scripcaru, primarul Municipiului Braşov, îşi doreşte

să extindă asemenea exemple şi la alte unităţi de învăţământ iar Dan Olteanu, directorul RPLK, confirmă faptul că regia este implicată în procesul de educaţie încă de la nivel de grădiniţă.

În fiecare an, Colegiul „Dr. Ioan Meşotă” are elevi premiaţi la olimpiada naţională de biologie, dar şi la alte competiţii de profil.

În plus, aproape jumătate din clasa de ştiinţe ale naturii alege, în fiecare an, să studieze la Medicină. La „Dr. Ioan Meşotă”, profesorii fac pregătiri suplimentare cu elevii, ba chiar şi cu elevi din alte unităţi liceale.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.