Meseriile de baza ale unor ministri ai Cabinetului Boc IV

Meseriile de baza ale unor ministri ai Cabinetului Boc IV

0 63

Daca Traian Basescu a crezut ca, in calitate de fost capitan de vas, va putea conduce si o tara – s-a inselat, darn u-I mai spuneti ca o da iar pe plans – asa a crezut ca si ministrii propusi in plic pot fi pregatiti, chiar cu scoli inalte, pentru una, in schimb, fiind baieti ascultatori, pot sa faca si alta.
Iata, de aceea, ce meserii au unii ministry ai Guvernului Boc.
Un teolog la Afaceri Externe, un jurist la Sanatate, un medic veterinar la Cultura, sau un filolog viceprim-ministru. Sunt doar cateva din meseriile ministrilor din noul cabinet Boc.
Teodor Baconschi, noul ministru de Externe, este licentiat in teologie si si-a finalizat doctoratul la Sorbona. Nu se stie daca, pe chestia asta, este papistas, ortodox, cu Luther, reformat sau toate la un loc. Dar poate o s-o scoata la capat, dupa nopti de rugi fierbinti.
Unul dintre cei mai tineri ministri ai cabinetului Boc, cel al Sanatatii, Cseke Attila, a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Oradea. In felul acesta reforma in sanatate se va face la tribunal, prin actionarea in judecata a virusilor si a celorlalte ganganii mici ca le vezi doar la microscop.
Kelemen Hunor, cel care a preluat ministerul Culturii si Patrimoniului National, e de formatie medic veterinar, dar si profesor de filosofie. Asta nu-l va impiedica sa se catere pe turnuri de cetati ca sa filozofeze de ce vacile pasc cu capul spre nord sin u in alta directie, in timp e recita vreo poezie de-a lui Petoffi.

Viceprim-ministrul Marko Bela a absolvit Filologia, limba si literatura maghiara si francezain felul acesta planuind ca Odorheiul Secuiesc este port la Sena.
Ministrul Economiei, Adriean Videanu e de profesie inginer – trebuie sa-l intreb odata daca din cauza e-ului din Adriean a obtinut titlul, sau, la inregistrarea nasterii notarul local era beat crita.
La fel de inginer este si Radu Berceanu titularul de la Transporturi, dar, din cate stiu, in aeronautica. Probabil de aceea este atat de aerian la sosele si autostrazi.

La Dezvoltare si Turism a preluat portofoliul avocata si doctoranda in stiinte militare Elena Udrea. Acasa, in timpul liber, face exercitii cu un Cocos, invatandu-l pas de defilare.
Iar ministrul de Interne, Vasile Blaga, are cursuri de specializare in domeniul vamal. De aceea se spera in eradicarea contrabandei cu tigari netimbrate din Rasarit, de unde au venit Magii. Se spera insa ca le va da, pana la urma, de origini si barlog.
De remarcat si ca premierul Emil Boc a absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie, dar si pe cea de Drept. Ca urmare filozofeaza drept cand nu este nevoie.
E frumoasa viata, nu?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.