Mesajul lui Ciolacu pentru liberali: M-am săturat de tiriplici care vin și...

Mesajul lui Ciolacu pentru liberali: M-am săturat de tiriplici care vin și își dau cu părerea!!!

0 25

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, după ce a trecut de FOAMEA guvernării declară că s-a săturat de liberalii lui Iohannis – apar „tot felul de tiriflici care îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, cât de bună e cota unică”. Să-i reamintim că el cu pesedeii au adus la guvernare PNL după ce cu sprijinul „justițiarilor” din parchete și servicii l-au băgat la Rahova pe Dragnea și au demolat Guvernul Dăncilă. El și puciștii din vârful PSD au adus la Palatul Victoria Guvernele Orban și Cîțu, care sunt artizanii și sforarii actualei crize din energie și din țară.
Trebuie sa stie Ciolacu – românii s-au săturat de vorbe și protestele din stațiile de alimentare sunt doar prologul unor nemulțumiri ce vor face o toamna insuportabilă pentru politicieni. Dacă toată vorbăria și simulacru de conflict din Coaliția PSD&PNL&UDMR nu se termina (indiferent de final- spargerea coalației) vom vedea la inceputul iernii bezina si motorina la peste 15 lei iar inflatia și ROBOR-ul la cote insuportabile.

Iată în sinteză cele mai importante declarații ale PSD-istilor:

  • Este o diferență imensă între impozitarea muncii cu aproape 45% și impozitarea capitalului. Fiindcă toată pandemia și efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici și pensionari, cel mai scump preț l-au plătit cei cu boli cronice și este evident că statul trebuie să intervină. Avem un cod fiscal cu excepții de 64 de miliarde de lei, nu se mai poate continua.
  • Codul fiscal, din punctul meu de vedere, arată precum eram în Evul Mediu când Papa emitea anumite bule unor oameni în urma unor privilegii.
  • Asta este realitatea în acest moment. Sunt excepții peste, excepții. Jocuri de noroc impozitate cu 1%,, companii impozitate cu 1%, dacă ai un angajat, ai 1%, dacă n-ai niciun angajat, ai 3%, dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%. Nu se poate continua într-un stat normal cu așa ceva. PSD-ul este partener la aceste discuții. Nu dorim să facem aceste lucruri? Le urăm succes și să vină cu variantele cele mai bune pentru România.
  • Sunt anumite companii prestigioase, legale, corecte, dar printr-o conjunctură cum este pandemia, au avut niște venituri excepționale. Nu ar fi avut acele cifre de afaceri dacă n-ar fi fost pandemia sau nu ar fi fost această criză din energie sau din carburanți, unele bazate pe un preț speculativ din punctul meu de vedere și așteptăm de la ministrul economiei energiei toate aceste explicații.
Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Dacă nu se găsesc soluţii, logic ar fi să  avem o stare
  • Dacă statul român și românii au fost solilidari, au dus tot greu în pandemie. Tu în această perioadă ai făcut niște venituri excepționale pe baza pandemiei, pe baza crizei energie. (…) Statul a cheltuit imens ca să combată pandemia. Este normal ca și noi să solicităm pe o perioadă limitată de timp un efort din partea acestor companii. Nu este nimic nici incorect, nici injust.
  • Vrem să respectăm aceste principii și să creăm ceva normal, fundamentat și corect și just. Sau vrem în continuare, prin bule papale și prin influențe asupra unor oameni politici, să avem în continuare niște privilegii?. Ne dorim o societate normală, justă, în care efortul este comun sau vom continua să fim pompierii de serviciu? Eu nu-mi doresc acest lucru și nici PSD-ul. Sau să facem parte dintr-o coaliție în care venim cu programe pe termen scurt, pe termen mediu și pe termen lung, ceva predictibil și discutat fără să impunem noi PSD-ul ceva sau Partidul Național Liberal.
  • M-am săturat la fiecare discuție așezată, să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei, cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică care nu mai există.
  • Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acuma zona de carburanți. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului, în limitele și să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară.
  • Nu am dat ultimaturi, n-am dat linii roșii, am explicat principiile cu care eu și colegii mei din PSD ne așezăm la masă. Nu vorbim de nicio ieșire, de nicio intrare. Eu v-am spus și v-am explicat clar principiile de la care am plecat. Din acest moment ne așezăm și discutăm așezat. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.