Merkel uimește Europa! Ce se va întâmpla cu mașinile diesel în Germania?

Merkel uimește Europa! Ce se va întâmpla cu mașinile diesel în Germania?

0 460

Venită din concediu și cu gandul la viitoarea campanie electorala, cancelarul german a abordat prentru prima dată această temă atât de sensibilă. Cum se stie, Mare Britanie și Franța au fost primle țări care au anunțat că intenționează să interzică vânzarea de automobile pe motorină și benzină în scopul de a reduce poluarea. Mai marii acestor țări încurajează populația în a achiziționa mai multe mașini electrice.

Angela Merkel a dezbătut și ea această problemă, făcând o declarație surprinzătoare. Aceasta este de acord cu celelalte țări care susțin acest demers și consideră că Germania ar trebui să le urmeze.Merkel a precizat că este corectă decizia Franţei şi Marii Britanii, dar a anunţat anul 2040 pentru interzicerea înmatriculării de noi vehicule cu motoare diesel…chiar daca in toamna candideaza din nou la postul de cancelar!

Nu se știe însă ce consecințe va aduce acest lucru, industri auto fiind un pilon de bază în economia Germaniei: 800 000 de locuri de muncă sunt asigurate de acest domeniu, Germania fiind cel mai mare exportator.Cum vor vota familiile acestora?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.