Mercedesul lui Ceausescu la muzeu

Mercedesul lui Ceausescu la muzeu

0 84

Intr-un inedit muzeu, in Franta, in care sunt expuse automobile asa-zis “istorice”, apare si Mercedesul folosit de Nicolae Ceausescu.
Muzeul a fost inaugurat recent, fiind numit Muzeul Automobilelor Prezidentiale, si contine 30 de automobile de parada care au apartinut mai multor sefi de stat francezi si straini.
In cadrul expozitiei a fost inclusa si una dintre limuzinele folosite de fostul dictator roman Nicolae Ceausescu, un Mercedes 600 decapotabil, care are geamuri blindate, un minibar in interior si un ecran de televizor.
Trebuie aratat ca in anul 1968 a fost fabricata o singura serie de zece astfel de automobile.

De asemenea mai pot fi admirate in muzeu masina Chrysler Crown Imperial folosita de presedintele american Dwight David Eisenhower si automobilul Cadillac Fleetwood, care a aparþinut presedintelui asasinat John Fitzgerald Kennedy.

Muzeul este gazduit de Castelul Montjalin, care dateaza din secolul al XVIII-lea si se afla pe lista Monumentelor Istorice din Franta.

Si uite cum se descurca francezii, fara programe turistice marca Elena Udrea, simple si eficace, caci numarul de vizitatori este in continua crestere.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.