Mercedes, Mitsubishi si Audi vor fabrici in Romania

Mercedes, Mitsubishi si Audi vor fabrici in Romania

0 66

Se pare ca Romania devine incet, incet, un paradis pentru constructorii de autovehicule. Trei mari firme si-au anuntat intentiile de a deschide fabrici in tara noastra. Acestea sunt Mercedes, Mitsubishi si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen.
„Alaturi de Mercedes si de Mitsubishi, si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea sa produca autovehicule in Romania. Fiecare dintre ele studiaza, in prezent, mai multe locatii si incearca sa gaseasca un teren potrivit. Cei de la Mercedes gasisera la Oradea, unde totul parea in regula. Pana la urma au constatat ca panza freatica de acolo este foarte subtire si asta i-ar fi impiedicat sa-si inceapa activitatea de productie. Din cate stiu, se pare ca s-au orientat catre Timisoara. Audi este abia la faza de inceput si nu va pot da detalii despre locatiile catre care s-ar putea indrepta. In schimb, stiu ca cei de la Mitsubishi cauta intens un teren potrivit in Romania, pentru a incepe productia auto”, a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comert si Turism.
Desi se credea ca Mitsubishi va putea produce pe platforma Aro Campulung, premierul Tariceanu a declarat, saptamana trecuta, ca producatorul japonez nu va investi in zona. „Puteti sa uitati povestea cu Mitsubishi care ar putea investi la Campulung, investitorul nu vine aici. Din pacate, nu sunt decat iluzii, si aceasta pentru ca, din punct de vedere geografic, costurile logistice cu transportul sunt prea mari pentru a exista tentatii”, a spus Tariceanu intr-o intalnire cu reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii din Campulung.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.