Meniu de campanie

Meniu de campanie

0 74

Apropierea Sarbatorilor de orice fel inseamna, de regula, nu doar freamat crestinesc in sanul societatii. Atmosfera festiv-pioasa este concurata la sange de o agitatie civica de uriasa responsabilitate. Lucratorii serviciilor ce vegheaza la sanatatea populatiei trebaluiesc in aceste perioade mai abitir ca de obicei. Institutiile insarcinate cu protejarea cetatenilor de tot soiul de agresiuni din piete, magazine sau sosele isi dubleaza, daca nu chiar tripleaza veghea si ravna. Cele mai vizibile sunt Politia,. Directia Sanitar-veterinara, OJPC-ul si alte asemenea furnicute harnice, mult mai prezente la datorie ca de obicei. Controalele se intetesc, raidurile se indesesc iar comerciantii necinstiti ori infractorasii de tot felul isi dau arama pe fata.
Vanzatori de miei fara autorizatie, soferi iresponsabili ori buticari ce vand vopsea expirata de oua vor fi amendati, mustruluiti si aratati la camere. Cetateanul se va simti mai curat, mai uscat si mai protejat. O senzatie de trai linistit si ocrotit va pluti peste societate.
Cu simturile amortite, bietul cetatean nici nu-si va da seama cand a intrat in zodia scurta a alegerilor. Mai ales ca hulita campanie electorala incepe fix cu zilele de destindere si nesinchiseala de 1 si 2 mai. Pe taraba politica vor fi expuse produse de care nu va poate apara nimeni. Promisiuni expirate, ambalate grijuliu in hartie de ziar sau imagini colorate de televiziune. Gargara politica, pe care n-o recomand nici macar suferinzilor de gat. Infruntari electorale cu lovituri mai nepermise decat in K1. Lupi batrani si lupi mai tineri se vor perinda prin multime, imbracati neglijent in piele de oaie.
In behaiala generala, politicieni cu maniere de cioban vor mana turma electorala la strunga de muls voturi. O sa iesiti de-aici mai sleiti decat dupa cheful prelungit de Pasti.
Nici macar nu va pot recomanda pentru dregere o ciorbita acra de miel. Ciorba de campanie e aceeasi zeama lunga din care vi s-a mai servit. Eventual reincalzita.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.