Memoriul Catharsis privind adoptia a fost respins de Guvern

Memoriul Catharsis privind adoptia a fost respins de Guvern

0 659
Asociatia din Brasov a primit zilele trecute un raspuns negativ din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Membrii asociatiei vor sa i se adreseze presedintelui tarii, Klaus Johannis.
Asociatia Catharsis a primit zilele trecute un refuz din partea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, cu privire la memoriul pentru sustinerea in plenul Camerei Deputatilor a unei propuneri privind adoptia in Romania.
Comitetul ONU recomanda ca institutionalizarea sa fie ultima solutie in cazul copiilor abandonati. In ultimii ani, in Romania, soarta copiilor abandonati incepe cu institutionalizarea si se termina cu reinstitutionalizarea.
Propunerea legislativa privind adoptia in Romania apartine senatorului liberal Sebastian Grapa; potrivit reprezentantilor Catharsis, are drept temei legal Noul Cod Civil, Conventia de la Haga din 29 mai 1993 privind protectia copiilor si cooperarea in materia adoptiei international, Conventia ONU din 20 noiembrie 1989 privind drepturile copilului si Conventia de la Strasbourg din 24 aprilie 1967.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.