Memorandum privind pensionarea de la 1 februarie

Memorandum privind pensionarea de la 1 februarie

0 145

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Pogea, a remis institutiilor bugetare un Memorandum care prevede pensionarea, incepand cu data de 1 februarie 2009, a angajatilor care indeplinesc conditiile cumulate de varsta si vechime, pentru a le fi intocmite dosarele de pensie.
„Functionarii publici si personalul angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din cadrul administratiei centrale, care au indeplinit cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, care au primit decizie de pensionare pentru limita de varsta si au fost mentinute in activitate, inceteaza raporturile de serviciu sau de munca, dupa caz, conform prevederilor legale incidente, incepand cu data de 1 februaie 2009”, arata documentul.
„Pentru functionarii publici si personalul angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata din cadrul administratiei centrale care indeplinesc cumulativ conditiile de varsta standard si stagiu minim de cotizare pentru pensionare sau, dupa caz, primesc decizie de pensionare pentru limita de varsta in cursul anului 2009, se interzice mentinerea lor in activitate, acestora urmand sa le inceteze raporturile de serviciu sau de munca, dupa caz, conform prevederilor legale incidente”, se precizeaza, totodata in Memorandum.
Memorandumul prevede restrangerea unor categorii de cheltuieli bugetare in cadrul administratiei publice centrale, decisa de Guvern, intr-o sedinta pe 30 decembrie 2008, si subliniaza: „Va rugam sa intreprindeti demersurile corespunzatoare pentru punerea in aplicare a masurilor adoptate de Guvern, cu precizarea ca acestea trebuie aplicate chiar inainte de modificarea legislatiei incidente”.
MF si Guvernul va avea surpriza ca nimeni nu-l va auzu si mai putin „asculta”. Legea administratie locale produce o falsa autonomie care nu va face altceva decat ca Guvernul sa tot spuna si tot el sa …auda.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.