Memorandum pentru Jurământ parlamentar

Memorandum pentru Jurământ parlamentar

0 411

Eveniment susținut de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

În prima parte a lunii octombrie a.c., împreună cu forul de conducere al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, primari, moți și moațe… cetateni adevarati din zona Muntilor Apuseni, pana la iurma urmași demni ai Martirilor și Eroilor Horea, Cloșca și Crișan, ori Avram Iancu, am mers în Parlamentul României să depunem oficial Testamentul lui Avram Iancu, Jurământ parlamentar, înregistrat și oficializat în Parlament! 
Vom fi fost în portul național românesc,vom fi sustinut cântece revoluționare iar tricolorul va fi înțeleapta noastră călăuza. Mariana Gligor şi grupul de tulnicărese ,,Apuseni ” vor face ca tulnicele să vuiască în Parlament de dorurile aprinse ale Apusenilor, prin chemarea lor îndurerată, pe care curge năvalnic istoria scrisă și nescrisă a seminției noastre!…
Memorandumul pentru Jurământ parlamentar e înregistrat și oficializat în Parlamentul României cu numărul 3b-23/a/30612/07.09.2021. Autori: dr. Mădălina Fărcaș, scriitor și jurnalist, Președinte al Asociației Cultural-Istorice „Testamentul lui Avram Iancu”; Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist, Președinte al Asociației Culturale „Trăiască Nația și Societatea Transilvană Carpații 24.01.1882 Sus cu Dânsa”.

Luni, 4 octombrie 2021, se depune în Parlamentul României "Testamentul lui  Avram Iancu! Memorandum pentru Jurământ parlamentar… !"

Expunere de motive:

  • Dacă AVRAM IANCU nu se năștea în mitologia românească, să mențină românismul în Transilvania, astăzi curgea pe aici o istorie străină pe o albie românească.
  • Țebea este Catedrala cristică a Românismului, pereții ei sunt ca ai unui abis ceresc, se înalță în jos, în pământ, mormintele cu mucenici și martiri sunt acoperișul acestui sanctuar, iar mormântul lui Avram Iancu este potirul care păstrează divinitatea românismului, în el se află crucifixul și chivotul în care se vor boteza cruciații neamului românesc din vecia de mâine.
  • „Nebunia”unica a lui Avram Iancu a fost una dintre cele mai frumoase iubiri  închinate  Naţiunii sale, iar sacrul său Testament nu este cu nimic mai prejos decât scrierile din vechile papirusuri ale antichităţii. Homer l-ar fi făcut zeu, iar zeii l-ar fi făcut nemuritor într-o constelaţie cerească. Autorii greci l-ar fi făcut eroul cărţilor şi al antichităţii. Noi am pus peste el o piatră neînstelată, plină cu neant!
  • Avram Iancu a fost ales de ursitoarele neamului românesc să fie strigătul de înviere al unei istorii străvechi şi care începuse să-şi piardă idealul în nisipul mişcător al unui veac tulburat de patimi şi prezis şi de Scriptură. Doar un trimis al lui Dumnezeu mai putea fi deasupra lucrurilor, ca să le dea fiinţă nouă, el fiind Crăişorul Munţilor Apuseni, Avram Iancu.
  • Venise Mesia istoriei noastre dar, ca orice sfânt trimis de Domnul, el însuşi avea să fie jertfa învierii Naţiunii noastre, întru Slava lui Dumnezeu şi a Poporului Român! Îşi cunoştea menirea, şi-a asumat destinul şi a făcut din viaţa sa un rug de pe care a ars ca o tămâie biblică, pentru spiritul neamului. Crăişorul şi-a sanctificat viaţa şi moartea, crucificându-se pe nevoile şi suferinţa compatrioţilor, singura lui avere şi bucurie fiind fericirea Naţiunii sale, care din nefericire nu s-a împlinit în timpul său şi nici după aceea.
  • Testamentul lăsat de neuitatul Erou, şi neîmplinit , este o rană   vie, ce stă deasupra noastră ca un cer mustrător, aşteptând răspunsul de un veac şi ceva. Vedem cu tristeţe că şi generaţia de azi se stinge, fără a lua în seamă unul dintre cele mai sacre îndemnuri pe care le poate simţi un om faţă de ţara sa, Testamentul lui Avram Iancu!

LAURIAN STĂNCHESCU

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.