Membri ai Comitetului Executiv al FIFA, acuzati de coruptie

Membri ai Comitetului Executiv al FIFA, acuzati de coruptie

0 87

Fostul presedinte al Federatiei engleze de fotbal (FA), David Triesman, a acuzat patru membri ai Comitetului Executiv al FIFA – Jack Warner, Ricardo Teixeira, Nicolas Leoz si Worawi Makudi – ca ar fi solicitat favoruri in schimbul votului lor in favoarea Angliei, cu ocazia desemnarii gazdei Cupei Mondiale din anul 2018.

Lordul Triesman a depus marturie, marti, in fata unei comisii de ancheta a parlamentului britanic, in legatura cu motivele pentru care candidatura Angliei a esuat in cursa pentru organizarea turneului respectiv, atribuit in final Rusiei.

Fost presedinte al Comitetului de candidatura englez pentru CM 2018, Triesman i-a acuzat pe cei patru de comportament „incorect si lipsit de etica”.

Membrii Parlamentului britanic implicati in ancheta au dezvaluit, totodata, numele altor doi membri ai Comitetului Executiv al FIFA, camerunezul Issa Hayatou si ivorianul Jacques Anouma, care ar fi primit 1,5 milioane dolari pentru a vota in favoarea Qatarului, desemnata gazda Cupei Mondiale din 2022.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.