Meiul este cea mai hranitoare cereala

Meiul este cea mai hranitoare cereala

0 65

Cerealele, fiind bogate in substante nutritive, reprezinta principalul furnizor de energie al organismului. Aproape toate cerealele integrale, nerafinate, sunt benefice organismului.
Din pacate, multi dintre noi obisnuim sa consumam cereale rafinate, atat datorita gustului lor bun, cat si datorita obisnuintei, care in acest caz isi spune cuvantul. Exemple de cereala rafinate sunt orezul alb, faiba alba, painea alba si pastele fainoase (intr-un cuvant, alimente pe care le consumam cu o frecventa uimitoare). Desi provin din cereale pline de substante nutritive la origine, cerealele rafinate isi pierd, ca urmare a procesului de rafinare, majoritatea substantelor nutritive si o mare parte din continutul de fibre.
La polul opus, cerealele integrale sunt bogate in substante nutritive, sunt unul dintre principalii furnizori de energie ai organismului si nu trebuie sa lipseasca din dieta unui om sanatos. Cerealele integrale sau nerafinate includ graul, meiul, orezul brun, amarantul, orzul mare, secara si hrisca.
Meiul este considerat drept cereala cu cele mai multe substanþe nutritive din lume, un aliment complet, bogat în proteine ºi cu un conþinut scãzut de amidon.
Conþine silicon, substanþã vitalã pentru sãnãtatea pãrului, dinþilor, pielii ºi unghiilor.
De asemenea, dieta cu mei este potrivitã pentru cei care suferã de boala celiacã, pentru cã nu conþine gluten. Dintre toate varietãþile de mei, sorgul este cel mai valoros din punct de vedere nutriþional. Adãugat în pâine, în salate sau în supe, acest soi de mei le sporeºte valoarea nutritivã.
In vechime, meiul era considerat o cultura de baza pentru numeroase popoare. Meiul este foarte bogat in substante nutritive, avand un continut ridicat de fier, magneziu, potasiu, vitaminele B si E. Meiul este cunoscut pentru functia sa de reglare a tranzitului intestinal si adjuvant al sistemului digestiv. Continutul de proteine al meiului este egal cu cel al graului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.