Meduze uriase in apele nipone

Meduze uriase in apele nipone

0 49

In ultima vreme, din cauza incalzirii globale mai ales, dar si a poluarii apelor cu tot felul de substante nocive, din care nu poate fi exclusa materia nucleara, sute de meduze gigant invadeaza apele nipone.
Potrivit cercetatorilor japonezi, nevertebratele, care au ajuns sa atinga un diametru de doi metri si o greutate de 300 de kilograme, au devenit o amenintare pentru industria piscicola.
Expertii evalueaza ca, de la inceputul verii lui 2009, meduzele au provocat pagube de peste 100 de milioane de dolari.
Astfel, o colonie de meduze Nomura, de dimensiuni uriase, a reusit sa scufunde pescadorul japonez Diasan, care cantarea zece tone. Accidentul a avut loc din cauza faptului ca pescadorul nu a putut face fata greutatii meduzelor agaþate in plasele de pescuit ale marinarilor.
Un alt caz, mai aproape de noi. Luna trecuta, o ambarcaþiune a Crucii Rosii spaniole a scos din apele stramtorii Gibraltar o meduza care avea doi metri lungime si un metru in diametru.
Oare cum o fi sa fii mancat de o asemenea meduza?
Oricum, sunt ingrijoratoare aceste mutatii, incepand cu vietatile inferioare, in apa sau pe uscat. Nu cumva Natura ne intoarce, suparata pe noi, la vremurile dinozaurilor?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.