Medierea, solutia pre-instanta

Medierea, solutia pre-instanta

0 125
O echipa de mediatori a avut nevoie de doar trei zile pentru a transa un conflict intre doi colosi internationali de pe piata gazelor. Daca functioneaza pentru companii mamut, medierea este cu atat mai recomandata pentru solutionarea conflictelor de familie sau de munca. Toate pot fi rezolvate la mediator mai repede si mai ieftin decat in instantele de judecata. 
De la 1 februarie fiecare cetatean care decide sa se adreseze justitiei va fi obligat sa treaca mai intai prin procedura de informare despre posibilitatea rezolvarii conflictului prin mediere. Informarea despre mediere este gratuita si are loc la sediile celor 113 mediatori autorizati din Brasov. Conflictele pot fi astfel rezolvate cu ajutorul mediatorului intr-un timp mult mai scurt si cu costuri financiare mult mai reduse.
De-a lungul timpului companii mari din toata lumea au apelat la aceasta forma de rezolvare a conflictelor. In doar 3 zile a fost transat un conflict intre doi colosi economic, care ar fi putut sa aiba urmari extreme pentru consumatori. Constantin Mihaiu – expert evaluator in Mediere, copresedinte Asociatia Mediatorilor Uzamint, considera ca stingerea conflictululi dintre gigantii Naftogaz si Gazprom, inainte de a ajunge in instanta, este unul dintre cele mai mari succese ale echipelor de mediatori.
In Asociatia Profesionala a Mediatorilor Uzamint din Brasov sunt inscrisi peste 90 de mediatori autorizati,  pregatiti sa ofere consultanta si informare justitiabililor. In tabloul mediatorilor din Brasov se regasesc 113 persoane iar la nivel national functioneaza 3146 de mediatori autorizati.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.