Medicul Brașovean Dan Grigorescu constată crudul adevăr despre Spitalul Regional

Medicul Brașovean Dan Grigorescu constată crudul adevăr despre Spitalul Regional

0 37

Într-o postare pitorească pe facebook, așa cum ne-a obișnuit, cunoscutul medic brașovean Dan Grigorescu constată pe pielea lui tristul adevăr, și anume dezinteresul brașovenilor pentru proiectul Spitalului de Urgență Regional. Și nu că nu le-ar trebui o asemenea unitate medicală de vârf, ci pentru că nu mai crede nimeni în aburelile propagandistice ale primarului Allen Coliban.
Dovadă că nici n-a participat la ședința de prezentare a studiului de fezabiliate, fiind înlocuit de viceprimarul Flavia Boghiu. Care a preluat și această sarcină dificilă de a reprezenta Primăria în acest megalomanic proiect, pe lângă o sumedenie de alte atribuții în Primărie.
,,Primăria Municipiului Brașov a organizat, la sediul acesteia, o întâlnire de lucru având ca scop transmiterea către cei interesați a feedback-ului legat de prezentarea indicatorilor tehnico-economici privind Spitalul Regional de Urgență Brașov, care au fost prezentați publicului acum 5 zile (vineri, 15 octombrie), printr-o informare transmisă în mediul virtual (live, pe pagina de FB a Primăriei) de către consorțiul desemnat pentru elaborarea studiului de fezabilitate al spitalului (BTY endorsed by PwC).
 Nu știu câți, în afară de mine, au fost cei care au urmărit în live prezentarea de vineri.

Dezinteres major pentru Spitalul de Urgență Regional
Dar știu câți (din afara Primăriei) au participat la întâlnirea de lucru: patru persoane! Cei patru au fost: doamna Adelina Vasioiu, director DSAM din cadrul Consiliului Județean, domnul prof. dr. Marius Moga, decanul Facultății de Medicină, doamna dr. Dora Godri (ambii în calitatea de membri ai grupului de lucru înființat în mandatul fostului primar, domnul George Scripcaru) și eu, în calitatea mea de reprezentant al Asociației Noul Spital al Brașovului, organizație care a inițiat, a dezvoltat și a promovat proiectul Noului Spital Clinic de Urgență Brașov în ultimii 6 ani (începând din septembrie 2016).

Doar patru persoane s-au dovedit interesate de subiect. Nimeni altcineva! Nimeni!, s-a revoltat Grigorescu
N-or fi venit mai mulți doar pentru că or fi aflat că domnul primar Coliban urma să lipsească?
A încercat să îl înlocuiască viceprimarul Flavia Boghiu, secondată de două angajate ale instituției cu rol în derularea proiectului.
Dintre toate concluziile (nu puține!) care s-au desprins din această situație, îmi permit să împărtășesc publicului larg doar una, cea mai importantă: în principal aceea că dezinteresul major arătat de comunitate față de acest proiect de mega-importanță pentru brașoveni este explicabil prin lipsa de credibilitate a Primăriei în raport cu acest proiect!”, constată cu amărăciune medicul Dan Grigorescu, unul dintre primii susținători ai proiectului, și probabil unul dintre ultimii.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.