Medicii vor fi platiti in functie de performante

Medicii vor fi platiti in functie de performante

0 61

Pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice a aparut un proiect de hotarare de guvern extrem de interesant. Este vorba de propunerea realizarii unei evaluari trimestriale in ceea ce priveste activitatea medicilor din sistemul romanesc de sanatate. Aceasta evaluare are o miza extrem de importanta pentru ca in functie de aceasta, salariul meicilor va putea creste sau se va putea diminua cu pana la 50%, dupa cum informeaza Mediafax.
Proiectul va fi dezbatut public pana in data de 3 mai.
Dintre criteriile ce urmeaza a fi avizate de Colegiul Medicilor din Romania vor face parte serviciile medicale spitalicesti contractate cu casa de asigurari de sanatate, indicatorii specifici de performanta asumati de seful de sectie, laborator sau serviciu medical prin contractul de administrare si performanta individuala evidentiata prin numarul si complexitatea cazurilor tratate de fiecare medic in parte.
Daca un medic a obtinut, la toate criteriile, punctaj maxim, salariul de baza poate fi majorat cu pana la 50%. Daca medicul a obtinut punctaj maxim la doar 90% dintre criterii, salariul poate creste cu pana la 25%.
Pe de alta parte, daca medicii obtin punctaj maxim la mai putin de 90% dintre criteriile de evaluare, salariile de baza pot fi diminuate cu pana la 50%, dar nu pot fi mai mici decat salariile de baza minime pe functii si grade profesionale stabilite prin lege.
Veniturile proprii ale medicilor sunt cele prevazute la articolul 190 alineatul 4 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.