Medicii tot mai suparati pe Basescu

Medicii tot mai suparati pe Basescu

0 171

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, (CMR), prof. dr. Vasile Astarastoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ca este profund mahnit de mesajul negativ transmis de presedintele Traian Basescu cadrelor medicale. „Acest mesaj dovedeste o viziune a decidentilor care nu sunt preocupati de politici reale de sanatate. Acest lucru pune in pericol functionarea sistemului sanitar la standarde de calitate” a afirmat presedintele CMR.
Astarastoae a precizat ca, in ultimii trei ani, au plecat din tara peste 6.000 de medici, iar, in acest an, cererile au crescut ingrijorator – la aproximativ 2.000.
„Locurile libere nu se pot ocupa, pentru ca posturile sunt blocate. Reglementarile actuale prevad o singura angajare la sapte locuri care se elibereaza. Acest lucru face imposibila functionarea sistemului de sanatate ” a subliniat prof. dr. Vasile Astarastoae.
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la TVR1, ca, in momentul de fata, Romania nu poate oferi solutii de absorbtie rapida a fortei de munca, in conditiile in care rata somajului s-a situat, in luna iulie, la 7,43%.
Basescu a sustinut ca stie medici de 35-40 de ani care pleaca din tara nu pentru ca nu se realizeaza material aici, ci pentru ca nu au nicio perspectiva de evolutie in cariera, „pentru ca sunt structurile anchilozate care nu lasa medicii care vin din urma sa evolueze”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.