„INOVATIA” POLITICIENILOR DAMBOVITENI, MEDICII FUNCTIONARI PUBLICI, O IMENSA PROSTIE!

„INOVATIA” POLITICIENILOR DAMBOVITENI, MEDICII FUNCTIONARI PUBLICI, O IMENSA PROSTIE!

0 478

Mii de medici ameninta cu greva generala sau cu renuntarea la functii. Angajatii din sistemul public de sanatate sunt nemultumiti de statutul de functionari publici care le-a fost atribuit de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit liderului sindical Sanitas de la Brasov, medicul lucreaza cu vieti, nu hartii, prin urmare nu poate fi considerat functionar public

Mii de medici ameninta cu greva generala sau cu renuntarea la functii. Angajatii din sistemul public de sanatate sunt nemultumiti de statutul de functionari publici care le-a fost atribuit de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit liderului sindical Sanitas de la Brasov, medicul lucreaza cu vieti, nu hartii, prin urmare nu poate fi considerat functionar public. Doctorii ii invita pe politicieni in cabinetele medicale, sa lucreze in locul lor.
Federatia Sanitas a inaintat Guvernului reactia personalului din sanatate in privinta statutului de functionari publici, dar nu se asteapta la minuni, mai ales ca Executivul nu lucreaza in aceasta perioada. Mii de medici din tara se gandesc sa declanseze greva generala si sa lucreze doar intre orele 08 si 14 si sa faca o singura garda pe luna.
Paul Negoescu, presedintele Sindicatului „Medisan-Sanitas” Brasov, propune ca incetarea activitatii si munca pe care acesti medici nemaipomeniti o fac, sa fie facuta de politicieni, pentru ca sunt in stare, atata timp cat au considerat ca medicii sunt buni de functionari publici.
Paul Negoescu spune despre Brasovenii sunt in asentiment cu doctorii care salveaza vieti pentru niste salarii de mizerie si cred ca daca veniturile lor ar fi onorabile nu ar mai primi atentiile de la pacienti.spaga medic1
Foarte multi pacienti s-au obisnuit sa ofere spaga personalului din sanatate, pentru a se asigura ca vor fi tratati corespunzator. Tot ei sunt de acord, insa, ca medicii au salarii prea mici pentru prestatiile lor.
In prezent, sunt considerati functionari publici toti medicii angajati la stat sau cei din cabinete private, care au contracte cu Casa de Asigurari.
Decizia Inaltei Curti a venit in urma unui proces penal de luare de mita, in cadrul caruia avocatii unui medic inculpat au sustinut ca medicul nu e functionar public, conform noilor prevederi ale Legii Sanatatii. Noua judecatori de la Curtea Suprema au decis insa, ca doctorii sunt functionari publici, iar orice ban primit, fara chitanta, inseamna mita, si implicit, raspundere penala. Hotararea judecatorilor a fost publicata in Monitorul Oficial.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.