Medicii de la Pediatrie, fara trei sferturi din salariu

Medicii de la Pediatrie, fara trei sferturi din salariu

0 107

Medicii de la Spitalul de Copii s-au trezit la jumatate lunii ca au ramas fara sporul de terapie intensiva. Doctorii se plang ca decizia, pe care o considera ilegala, a fost aplicata si retroactiv. Conducerea spitalului a decis sa le taie sporul de 75% din salariu, dupa ce la inceputul toamnei le-a fost taiat un sfert din remuneratie.
Medicii de la Spitalul de Copii au aflat marti dupa-masa ca li s-a taiat sporul de terapie intensiva. Conducerea unitatii a decis intr-o sedinta din 6 decembrie sa taie acest spor incepand cu data de 1 decembrie si i-a anuntat pe angajati despre acest lucru abia la jumatatea lunii.
Sporul taiat de conducerea spitalului insemna 75% din salariu. Fara acesti bani, dupa ce si statul a taiat 25% din lefurile bugetarilor la inceputul toamnei, medicii se plang – spune Cristina Anghel, unul din liderii sindicali – ca nu mai au cu ce trai si ca vor migra masiv spre unitatile sanitare private. Angajatii Spitaului de Pediatrie se plang si de faptul ca nu a primit fiecare o decizie prin care sa fie anuntat de taierea sporului de terapie intensiva. Mai mult, conducerea spitalului nu face deosebirea intre cardiologie, nefrologie sau pediatrie si considera aceasta din urma o specialitate care se ocupa de un organ si nu de o categorie de pacienti, cum sunt copiii. Medicii mai spun si ca de acum nu mai au baza legala prin care sa profeseze, daca se iau dupa decizia pe care au primit-o marti.
In cazul in care situatia nu va fi remediata, multi dintre angajati spun ca vor alege sa paraseasca sistemul de stat in favoarea celui privat, situatie in care cei care vor avea de suferit sunt copiii bolnavi din familiile cu venituri obisnuite sau sub medie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.