Medicii de familie vor oferi servicii de ingrijire paliativa

Medicii de familie vor oferi servicii de ingrijire paliativa

0 476

Este vorba, deocamdata, doar de citiva medici din Brasov si din alte 3 judete pilot care s-au hotarit sa abordeze altfel problema bolnavilor de cancer care au nevoie de ingrijiri la domiciliu. Cadrele medicale au fost formate si sunt indrumate permanent de specialisti de la Hospice Casa Sperantei

Este vorba, deocamdata, doar de citiva medici din Brasov si din alte 3 judete pilot care s-au hotarit sa abordeze altfel problema bolnavilor de cancer care au nevoie de ingrijiri la domiciliu. Cadrele medicale au fost formate si sunt indrumate permanent de specialisti de la Hospice Casa Sperantei.

Potrivit conf. dr. Daniela Mosoiu – coordonatorul proiectului, este vorba despre vizite acasa de cite ori este nevoie si sa documenteze aceste vizite intr-un dosar electronic , evaluarea pacientului.

Peste 60 de medici de familie , specialisti oncologi si profesionisti in paliatie din 4 judete pilot vor oferi incepand de saptamana viitoare ingrijiri pacientilor in cadrul acestui program. Multi dintre medici, mai ales cei din mediul rural au apreciat ca au mare nevoie de informatii in acest domeniu.medic familie1

In ajutorul intiativei brasovene vin si straini cu expertiza in domeniu asa cum este un profesor doctor expert in paliatie la Spitalul Cantonal St. Gallen din Elvetia .

Pe langa cresterea accesului bolnavilor de cancer la ingrijiri paliative prin medici de familie programul pilot are si un alt scop important :

In cadrul programului care se va derula pana in luna aprilie 2016 medicii de familie vor avea la dispozitie si o linie telefonica deservita de doi medici cu experienta in Hospice pentru orice fel de nelamurire in momentul aplicarii interventiilor de abordare paliativa.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.