Medicii de familie au dat la pace cu ministrul

Medicii de familie au dat la pace cu ministrul

0 97

Medicii de familie nu-si vor mai inchide cabinetele. La capatul celei de-a doua runde de negocieri, desfasurate marti, ei au ajuns la un acord cu Ministerul Sanatatii si au decis sa semneze contractele-cadru, care intra in vigoare de miercuri, informeaza Rador.
„Suntem in situatia in care impreuna cu reprezentantii medicilor de familie si impreuna cu patronatul medicilor de familie vom semna un protocol, iar incepand de maine pe medicii de familie ii veti putea gasi in cabinetele lor, acordand servicii medicale pacientilor, eliberand retete compensate. Acest protocol reprezinta si un parteneriat stabil pe care il vom avea de-aici incolo cu Asociatia si cu Patronatul medicilor de familie”, a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Singurul subiect ramas nerezolvat este cel referitor la centrele de permanenta, iar cele doua parti au decis ca acesta sa faca parte dintr-un alt contract separat, care va fi discutat saptamina viitoare.

In urma discutiilor de luni, medicii au refuzat sa semneze contractul cadru pe 2009 intrucat nu erau de acord cu unele prevederi. Potrivit cadrelor medicale, documentul nu continea niciuna dintre propunerile lor, dar prevedea sanctiuni care pot genera abuzuri, schimba modul de prescriere a retetelor si ii obliga sa asigure si servicii de urgenta. In cazul nesemnarii contractului-cadru, pacientii ar fi fost nevoiti sa plateasca retetele compensate, consultatiile si analizele.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.