Medici si bolnavi, uniti de aceeasi rugaciune

Medici si bolnavi, uniti de aceeasi rugaciune

0 52

Evenimentele petrecute in ultimele zile in viata ecleziastica a Brasovului lasa impresia ca locuitorii traiesc o fervoare religioasa aparte. Moastele aduse din orasul grecesc Megara la Biserica Sfintii Petru si Pavel au declansat un adevarat pelerinaj, pe masura celebritatii fragmentelor din trupurile sfintilor. Mii de brasoveni s-au perindat prin naosul bisericii ori s-au rugat la unitatea de jandarmi, ultimul popas la Brasov pe drumul de intoarcere a raclelor in Grecia. Nici rafalele de ploaie cazute saptamana trecuta, nici valurile de caldura nu i-au impiedicat pe credinciosi sa astepte la cozi groase pentru a atinge relicvele sacre si a inalta o rugaciune in preajma lor, cu gandul la cei dragi.
Ieri, un alt gest religios savarsit la Brasov imbogateste incarcatura spirituala a inceputului verii. La Biserica Regina Maria – Spitalul Militar, intr-o acceptie cazona – una dintre putinele unitati spitalicesti fara un asezamant religios in incinta, a fost sfintita Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Ceremonia a prilejuit vizita Mitropolitului Ardealului, Laurentiu Streza, care a mai fost oaspetele Brasovului si in alte situatii de tarnosire de lacasuri de inchinaciune.
Biserica de la Spitalul Militar va implini nevoia celor internati, dar si a medicilor si personalului din spital, de a se ingriji de sanatatea spirituala, asa cum trudesc pentru cea trupeasca. Lacasul proaspat sfintit va da prilejul pacientilor si personalui medical deopotriva sa se roage unii pentru sanatate, ceilalti pentru ca lucrarea lor de tamaduire sa se insoteasca de binecuvantarea Bisericii. La zidirea asezamantului au pus umarul primarul Brasovului, George Scripcaru, si comandantul spitalului, medicul Cristian Badea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.