Medici, pacienti si primarul se opun desfintarii Chirurgiei la Codlea

Medici, pacienti si primarul se opun desfintarii Chirurgiei la Codlea

0 68

In Spitalul Municipal de la Codlea s-au investit in ultimii trei ani 23 de miliarde de lei vechi. Bolnavii stau cate trei sau chiar cate doi in camera, au baie proprie, televizor si frigider la dispozitie. In timp ce autoritatile judetene vor sa elimine sectiile cu pacienti putini, conducerea spitalului din Codlea spune ca desfiintarea sectiei ar ruina unitatea spitaliceasca. Si codlenii sunt ingroziti ca vor fi nevoiti sa faca naveta la Brasov pentru orice interventie banala.
In urma cu o saptamana directorii tututor spitalelor din judet s-au intalnit la Prefectura pentru a gasi cele mai bune metode de a reformare a spitalelor. Pentru reducerea cheltuielilor se doreste renuntarea la mai multe sectii care nu au incarcare. Una din variantele intens vehiculate este desfiintarea sectiei de chirurgie de la spitalul municipal din Codlea.
Pe sectia de chirurgie, cea care ar trebui sa dispara, exista, spune conducerea spitalului un bloc operator adus la Codlea in urma cu doi ani si care s-ar deteriora cu siguranta daca nu va mai fi utilizat. Exista, spun ei, si terapie intensiva, dar si un medic care la cerere poate efectua anestezii generale. In plus, la spitalul din Codlea sunt arondate si localitatile din zona.
Ideea de a desfiinta sectia de chirurgie nu este insa nici pe placul localnicilor. Oamenii spun ca drumul pana la Brasov si o eventuala internare intr-un spital din oras ar fi prea costisitoare pentru ei.
Mai mult, la unitatea spitaliceasca din Codlea s-au investit in ultimii ani sume imense in reabilitare, renovare si chiar si in dotarea cu aparatura de specialitate. Toate aceste facilitati au cost, spune primarul Alexandru Popa, nu mai putin de 23 de miliarde de lei vechi.
O comisie instituita prin ordinul prefectului formata din reprezentanti ai Casei Judetene de Asigurari, ai Directiei de sanatate publica si ai Institutiei Prefectului va verifica in urmatoarea perioada daca intr-adevar se justifica sau nu mentinerea Sectiei de chirurgie a Spitalului Municipal din Codlea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.