Medicamentele stopate spre farmacii

Medicamentele stopate spre farmacii

0 266

Livrarile de medicamente raman sistate cel putin pana miercuri, distribuitorii fiind nemultumiti de propunerea MS de recalculare de pret pentru doar 200 de produse de acest gen, insa ministrul Sanatatii ii ameninta cu sanctiuni daca nu reiau de luni distributia pentru programele nationale.
Presedintele Asociatiei de Distribuitori de Medicamente din Romania, Viorel Vasile, a declarat, sambata, dupa intalnirea cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ca livrarile de medicamente vor fi sistate cel putin pana miercuri, cand vor fi chemati din nou la o intalnire cu reprezentantii ministerului.
Acesta s-a aratat nemultumit de faptul ca ministerul le-a propus ca doar pentru 200 de medicamente, incluse in programele nationale de sanatate, pretul sa fie recalculat la cursul valutar de 36,3 lei pentru un euro (cursul de vama) si nu pentru toate cele peste 4.000 de medicamente pe care le distribuie in spitale si farmacii.
„Nu stim de ce ministrul a facut aceasta propunere pentru o categorie limitata de pacienti. Nu putem livra pe cursul actual pe compensate si pe celelalte liste de gratuitati”, a spus Viorel Vasile, care a precizat ca distribuitorii nu vor incepe livrarile pana cand nu au un act oficial din partea ministerului.
„Fara un act oficial nu putem facen nimic. Ar fi impotriva legii sa incepem sa livram de maine pe un prezumtiv 3,63 de lei pentru un euro”, a spus Vasile.
Acesta a spus ca, pana in prezent, din cauza inghetarii preturilor au suferit pierderi zeci de milioane de euro.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a declarat multumit de discutiile cu producatorii si distribuitorii, apreciind ca „din acest moment putem sa spunem ca vom avea in scurt timp o metodologie noua de calcul a pretului la medicamente”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.