Medicamentele din Romania inbolnavesc!

Medicamentele din Romania inbolnavesc!

0 73

”La omul sarac nici boii nu trag”. Asa s-ar traduce o stire, aparuta zilele acestea si care a cam speriat populatia tarii noastre: toate medicamentele de pe piata romaneasca au in compozitie coloranti ori conservanti, iar 80% dintre aceste substante sunt periculoase.
??????????? Reprezentantii Agen?iei Na?ionale a Medicamentului au afirmat, intr-un comunicat de presa, faptul ca folosirea acestor aditivi este aprobata de Uniunea Europeana. Cei care studiaza aceste substante spun ca lista poate fi insa negociata.


??????????? Existra o lista a aditivilor care pot fi adaugati pentru colorarea sau conservarea medicamentelor de uz uman. Aceasta contine 43 de E-uri dintre care numai 10 sunt coloranti naturali, inofensivi, restul de 33 fiind periculosi. Cei periculosi se regasesc in prospectele medicamentelor care trateaza raceala, gripa, alergiile, cancerul sau diabetul.


Cei 33 de aditivi periculosi care se gasesc in medicamentele din Romania pot provoca tumori renale, cerebrale, alergii, astm, malformatii neonatale, Althzeimer, Parkinson si cancer. Altfel spus, atunci cand luam un medicament pentru tratarea unei boli ne introducem in organism 2 sau chiar 3 E-uri. Pe lista colorantilor toxici aprobata printr-un ordin al Ministerului Sanatatii din iulie 2006 apare si E 128, un colorant interzis in Uniunea Europeana.


??????????? Asa ca tebuie mai nou sa ne gandim de?doua?ori atunci cand tratam o boala. Cine stie ce Cutie a Pandorei deschidem in corpul nostru.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.