Medicamentele cu ketoprofen se vor da DOAR cu reteta

Medicamentele cu ketoprofen se vor da DOAR cu reteta

0 57

Produsele pe baza de ketoprofen sunt disponibile in toate statele membre ale UE, cu exceptia Olandei, incepand din anul 1978. Ele pot fi gasite sub forma de creme, geluri, solutii sau plasturi.
Gelurile pe baza de ketoprofen sunt unele dintre cele mai bine vandute medicamente fara reteta. Anul trecut s-au vandut in farmacii aproape un milion de cutii. Gelul se foloseste pentru dureri reumatice sau pentru luxatii la glezne sau incheieturi.
Agentia Nationala a Medicamentului(ANM) a anuntat ca medicamentele de uz topic cu ketoprofen vor fi eliberate doar pe baza de prescriptie medicala, la decizia Comisiei Europene.
Una dintre sarcinile viitoare ale acestora este aceea de a efectua un studiu supraveghere privind dermatita de fotocontact care conduce la spitalizare in Europa, punandu-se un accent special pe ketoprofenul topic si alte medicamente AINS topice.
In plus, informatiile despre medicament vor contine atentionari ferme referitoare la expunerea la soare, precum si date privind reactiile adverse cutanate care apar in combinatia ketoprofenului cu octocrilena (un filtru solar chimic inclus in mai multe cosmetice si produse pentru ingrijire, n. red.), dupa cum informeaza Agentia Nationala a Medicamentului (ANM).
Nu e pentru prima data cand se ia o astfel de decizie. Din septembrie, algocalminul se da doar pe reteta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.