Medicamente din nou in farmacii

Medicamente din nou in farmacii

0 51

Farmaciile isi vor putea relua aprovizionarea cu medicamente incepand de vineri, ca urmare a intalnirii cu distribuitorii, care a avut loc joi, la Ministerul Sanatatii, la initiativa ministrului Eugen Nicolaescu.
Presedintele Asociatiei Romane a Distribuitorilor de Medicamente, Viorel Vasile, a spus ca va incepe onorarea comenzilor, in baza unui ordin al ministrului, potrivit caruia se mentin preturile aferente stocurilor existente si se vor utiliza aceleasi adaosuri la distribuitori si in farmacii, pana la 30 septembrie.
Viorel Vasile a mentionat ca onorarea comenzilor catre farmacii a fost stopata incepand din 13-14 iulie, pentru ca potrivit noilor reglementari ar fi trebuit sa aiba un adaos mai mic, cuprins intre 3-7%, fata de 12,5% cat a fost initial.
El a mai precizat ca si farmaciile isi vor mentine vechiul adaos pana pe 30 septembrie, perioada in care un grup de lucru alcatuit din reprezentanti ai distribuitorilor, producatorilor, farmacistilor vor cauta formule de calcul al preturilor astfel incat acestea sa ramana constante cel putin 2-3 ani.
Pana la 30 septembrie va functiona un nou ordin, care va fi emis vineri de ministrul sanatatii, cu preturile de decontare conform celor stabilite la intalnirea cu distribuitorii, conform unei stiri preluate de AGERPRES.
Partile se angajeaza sa incheie un acord cu o noua metodologie pana la 15 septembrie.
Aceste masuri au fost luate ca urmare a faptului ca din discutii a reiesit ca atat in depozitele distribuitorilor cat si in farmacii exista stocuri din principalele medicamente aferente programelor nationale de sanatate. Luand in considerare ca reducerile de preturi si volumul stocurilor, pierderile inregistrate de importatori, distribuitori si unele farmacii ar putea bloca circuitele financiare din lantul farmaceutic se suspenda aplicarea prevederilor ordinului de aplicare emis dupa 15 iulie, pana la 30 septembrie 2008

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.