Medalii pentru Corona, la Campionatul Naţional de scrimă

Medalii pentru Corona, la Campionatul Naţional de scrimă

0 431

Micuţii scrimeri ai clubului Corona au particpat zilele trecute la primul Campionat Naţional, competiţie de la care s-au întors cu nu mai puţin de patru medalii de bronz, două la floretă şi două la sabie, precum şi alte clasări bune, care dau speranţe că scrima va aduce în curând şi alte locuri fruntaşe pentru club. Emoţionaţi, dar dornici să demostreze că primele luni de antrenamente din cariera lor, au fost luate foarte în serios, foarte tinerii sportivi ai Coronei au surprins plăcut în concursuri : ,,Fiind primul lor mare concurs, au fost şi emoţii pe măsură. Am ştiut însă să îi încurajăm că pot ajunge pe podium şi iată că acest lucru s-a şi întâmplat. Erau tare simpatici, ne întrebau în permanenţă cum e clasamentul şi cât mai trebuie să tragă ca să ia medalie, acesta fiind un semn că determinarea este foarte mare, chiar dacă sunt nişte copilaşi”, a spus Lucian Goicea, unul dintre antrenorii secţiei de scrimă de la clubul Corona.
Astfel, medaliile câştigate de clubul Corona la Campionatul Naţional rezervat copiilor au fost câştigate, după cum urmează : la U9, floretă băieţi – medalie de bronz, Tudor Grăjdeanu, U9, floretă fete – medalie de bronz, Alexia Bădulescu. Antrenori: Matei Piukovici şi Doru Moraru. La U9, sabie băieţi – medalie de bronz, Tudor Moise, U9, sabie băieţi – medalie de bronz, Demian Dragomir. De asemenea, tot la U9, sabie băieţi, Corona a obţinut şi un loc 7, prin Andrei Cazan. Antrenori la sabie sunt Mircea Manciuc şi Lucian Goicea. În concursul de spadă, Andrei Calcea s-a clasat pe locul 13, din 44 sportivi înscrişi, în vreme ce Ioana Bucşa s-a situat pe locul 15, din 42 sportivi participanţi. Antrenori: Liviu Dragomir şi Mircea Manciuc.
La finalul competiţiei, Liviu Dragomir, antrenorul coordonator al secţiei de scrimă şi director executiv al clubului Corona a declarat : ,,Chiar avem motive să fim bucuroşi şi plini de speranţă, că scrima de la Corona va aduce rezultate foarte bune pentru club şi implicit pentru Braşov. Pentru noi, aceste Campionate Naţionale au reprezentat, dincolo de competiţia în sine, şi un prim contact al copiilor cu un concurs de mai mare anvergură, astfel că ne bucurăm că, deşi a fost prima, a adus şi medalii importante pentru noi. Eu sunt foarte încrezător că din ce în ce mai mulţi copii ni se vor alătura la Corona, pentru a practica scrima. Acum, la un an de la înfiiinţarea secţiei, privind în urmă, chiar pot spune că sunt mulţumit de roadele pe care le culegem. Trebuie să mulţumesc tuturor antrenorilor de la secţie, pentru implicarea pe care o au, copiilor şi nu în ultimul rând părinţilor, care i-au înţeles şi susţinut pe cei mici, în practicarea sportului de performanţă”

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.