Meciul “beletelor” – repriza a II-a

Meciul “beletelor” – repriza a II-a

0 210

Razboiul, macelul, etc. biletelor a continuat cu o lovitura administrata presedintelui Basescu din tabara conservatorilor.


Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator, l-a acuzat intr-o conferinta de presa pe seful statului, Traian Basescu, de trafic de influenta, sustinand ca acesta i-ar fi cerut fostului ministru al economiei, Codrut Seres, sa intervina in favoarea unui grup de interese.


Voiculescu a sustinut ca pe adresa, (prezentata in fotografia alaturata), este o adnotare a presedintelui Traian Basescu prin care i se cerea ministrului Seres sa intervina pentru Societatea ALRO in demersul acesteia de a obtine energie ieftina.


?


Reactii!


Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, a declarat, raspunzand acuzelor presedintelui PC, Dan Voiculescu, ca nu poate fi vorba de trafic de influenta. Saftoiu a explicat ca presedintele a propus doar analizarea memoriului de catre Codrut Seres un ex de la Ministerului Economiei si a subliniat ca sunt foarte multe firme care trimit rapoarte la Palatul Cotroceni, iar Administratia Prezidentiala le redirectioneaza spre institutiile abilitate.


?


Codruta K?vesi: Teoretic, ar putea fi vorba de o infractiune de coruptie. Dupa cum stim, in Romania se pedepseste “cumparatorul de influenta.” Deocamdata, o sa analizam informatiile care au aparut in mass-media, sa intram si noi in posesia acelui bilet si o sa analizam daca se impune sa ne sesizam din oficiu sau nu.


?


Senatorul Ioan Talpes va sesiza luni, 22 ianuarie, Parchetul General in legatura cu biletul trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu. Ioan Talpes spune ca a fost nevoit sa recurga la acest gest, deoarece nici o institutie abilitata nu a facut pana acum acest lucru.


?


Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor: Eu am cerut, inca de acum un an, suspendarea din functie a lui Traian Basescu, care, de asemenea, ca si Tariceanu, este prizonier al unor grupuri de interese, ca sa nu zic direct grupuri de tip mafiot. Impreuna au venit la putere, impreuna trebuie sa cada, desi precizez ca procedurile sunt diferite. Ar fi fost bine daca as fi fost ascultat de PSD si de alte partide parlamentare inca de anul trecut, cu privire la suspendarea lui Basescu, aflat in incapacitatea de a-si exercita mandatul. A fost un an pierdut pentru Romania, dar vorba romanului: “Mai bine mai tarziu decat niciodata”


?


?


?


Ultimul minut al …reprizei a II-a


“cainii nu pleaca de voie de langa macelarie”!


sau


parafrazand o cunoscuta butada – “in opozitie nu este ca la …putere”!


?


PSD, sub conducerea lui MIrcea Geoana, nu trece de intentia de demarare a procedurii de suspendare din functie a presedintelui Basescu si schimbarea lui Tariceanu.


?


PC, un partid atat de mic, doreste sa vada argumentatia social-democratilor si eventual sa o sprijine. Lucru care ramane sigur – sprijinul Tarceanu si lupta impotriva lui Basescu!


?


PD a asteptat sa se termine sedinta PNL sa vada daca mai sunt la guvernare, ca mai apoi – sa ne vorbeasca, prin gura lui “traianBoc”, vorba d.nei Boagiu, ?de angajamentele Aliantei fata de alegatori, etc. etc.


Mai este doar un pas pana cand PD il va trada si pe Basescu nu numai electoratul.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.