Duminică, sala sporturilor din Brașov va găzdui un meci decisiv, cu miză mare : calificarea în aferturile de finală ale Cupei EHF la handbal feminin! Se vor duela Corona Brașov și HCM Roman. În tur scorul a fost 22-21 (9-10) în favoarea echipei HCM Roman. Înainte de acest meci cu încărcătură deosebită au oferit declarații antrenorul secund al ,,rulmentistelor”, precum și președintele Clubului Corona

Dumitru Berbece, antrenor secund Corona Brașov : ,,Este un meci de calificare pe care trebuie să îl tratăm foarte serios. Normal, toată lumea își dorește victoria care să asigure calificarea, dar vreau se să știe că și noi ne dorim foarte tare acest lucru și cu siguranță vom lupta din primul până în ultimul minut de joc pentru asta. Sper să avem puterea de a să ridicăm capul din punct și să ne mobilizăm așa cum trebuie, pentru că este o situație delicată având în vedere că venim după un egal cu Clujul pe teren propriu, care ne-a cam dat peste toți peste cap. Pe de altă parte, însă, și HCM Roman vine după o înfrângere la Vâlcea, deci suntem cam în aceeași situație din punct de vedere al moralului. Ne așteptăm la un meci cu scântei, dar cu luciditate și disciplină eu cred că putem să fim noi cei care se bucură la finalul partidei. Nu va fi ușor, dar nici nu așteptăm să fie așa, dar jucăm acasă iar acesta poate fi considerat un avantaj”.

Emilian Cernica, președinte ASC Corona Brașov : ,,Venim după un egal cu Clujul, care pe mine sincer, mă doare mai tare decât înfrângerea de la Roman. Nu avem însă ce face, trebuie să trecem repede peste acest lucru iar în meciul de duminică să facem un joc bun și să obținem calificarea. Sper ca de aceasră dată antrenorii să găsească soluții tehnice mai bune și să nu avem probleme. Din punctul meu de vedere, HCM Roman este o echipă de bătut, în fața căreia putem să obținem calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF. Așteptăm mai mult de la poartă, pentru că acolo au fost fluctuații foarte mari în acest sezon, și nu în ultimul rând, sperăm ca brașovenii să fie alături de noi la acest joc, pentru că avem mare nevoie de ei. Într-un astfel de meci, aportul sălii poate fi hotărâtor”.

Manșa retur a optimilor de finală ale Cupei EHF se va disputa duminică, 17 ianuarie de la ora 15.00 în Sala Sporturilor ,,Dumitru Popescu Colibasi”. De la Corona vor lipsi Mihaela Briscan, care, în manșa tur a suferit o fractură la mâna dreaptă, precum și Georgiana Ciuciulete, aflată în recuoperare după operația suferită la genunchi.

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.