Etapa a cincea a Ligii Naţionale de handbal feminin aduce sub Tâmpa un prim derby : Corona Braşov – CSM Ploieşti. Dacă anul trecut, echipa din Ploieşti era victimă sigură cam peste tot, acum faţa echipei este cu totul alta, datorită numeroaselor transferuri. Dealtfel, CSM Ploieşti a ajuns pe locul trei şi meciul cu echipa braşoveană va fi, într-adevăr, o dispută pentru podium. Înainte de partidă, ne-au oferit declaraţii două din jucătoarele echipei şi antrenorul Coronei

Adriana Țăcălie: „Va fi un meci dificil pentru că jucăm contra unei echipe care s-a întărit vizibil în acest sezon. CSM Ploiești are o line de 9 metri foarte puternică, de aceea noi trebuie să reacționăm printr-o apărare foarte bună, agresivă și printr-un atac eficient, astfel încât să câștigăm toate punctele puse în joc.  Venim după un meci bun la Craiova, care s-a terminat cu o victorie în deplasare, iar acest lucru ne-a dat un moral bun pentru meciul cu CSM Ploiești”.

Ana-Maria Mârcă: „CSM Ploiești este un adversar dur,  care chiar dacă nu a făcut meciuri extraordinare în primele etape, a câștigat. În această vară au făcut o serie de achiziți bune și au jucătoare care oricând pot pune probleme. Eu sper însă ca noi să ne facem jocul și vom ieși victoroase de pe teren”

Bogdan Burcea:  “Este o etapă extraordinar de dificilă, împotriva unei  echipe care joacă bine și care s-a întărit considerabil față de sezonul trecut.  Ploieștiul are o echipă extrem de însă dacă echipa noastră reușește să fie disciplinată în toate fazele jocului ne putem apropia victoria. Suntem în fața unui examen dificil pe care îl putem trece numai cu un aport foarte bun al apărării și  cu o repliere foarte bună. Deși s-a terminat cu o victorie concludentă, meciul de la Craiova mi-a ridicat unele semne de întrebare pentru că  au existat o serie de greșeli  în jocul nostru, pe care dacă le repetăm și cu CSM Ploiești, ne-ar putea costa două sau chiar trei puncte.  Cu toate că suntem în creștere de la meci la meci, încă suntem departe de ceea ce ne-am propus. În momentul în care Carmen Cartaș sau Andreea Pricopi vor juca 30-40 de minute si atac și apărare, nu vom mai fi obligați să facem schimbări atât de dese între cele două faze și altfel vor sta lucrurile. De asemenea, o așteptăm și pe Adriana Țăcălie să fie validă sută la sută pentru a putea face și faza de atac”.

Partida  Corona Brașov – CSM Ploiești va avea loc vineri, de la ora 19.45
Din lotul Coronei nu vor face parte Dana Rațiu și Camelia Hotea, aflate în recuperare.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.