Mecanism de Verificare si Control a gramaticii doamnei Grapini

Mecanism de Verificare si Control a gramaticii doamnei Grapini

0 544

Madam Grapini a dat fuguta la pagina ei de Facebook. Aia care se lasa umilita zilnic de postarile agramate ale doamnei europarlamentar de la Putere. Si care s-a incarcat cu ultima proba a incompetentei lingvistice a Grapinei dar si a prostiei ei adanci pe tema dragostei de tara. Zice madama: „Sa fii din Romania si sa sustii ca trebuie mentinut MCV-ul este de neanteles”. Putina intelegere a doamnei nu o ajuta sa priceapa ca suferinzii astia dulcegi de amor de patrie nu ajuta deloc tarisoara sa se ridice din cloaca in care se scalda.

Maria Grapini duce, de multa vreme, un razboi crunt cu gramatica. Nu trece saptamana fara ca europarlamentarul conservator sa nu comita o greseala in cele doua-trei propozitii pe care se incapataneaza sa le posteze pe Facebook. De parca cineva i-ar cere sa dea cu gramatica de gard pe unde-o prinde, duduia Grapini comite monstruozitati lingvistice intr-un ritm de tonomat stricat si semi-analfabet. Pentru ca Grapini chiar asa este: semianalfabeta, cu tendinta de a-si intregi incompetenta intr-ale limbii scrise.

Cand ignoranta gramaticala se combina cu prostia politica, se obtine un coctail irezistibil. Grapini a reusit amestecul asta exploziv cu ocazia dezbaterii recente organizate de Comisia de control bugetar a Parlamentului European pe tema gradului de implementare a reformelor din Mecanismul de Control si Verificare in Bulgaria si Romanika. Prilej pentru pateticii patrioti de doi bani ai patriei sa se dea de ceasul mortii si sa sustina ca Europa ar trebui sa renunte sa mai impuna Romanikai MCV-ul. De parca reformele in justitia mioritica s-au incheiat de mult; de parca sistemul misuna de indivizi curati si cinstiti, care n-au auzit in viata lor de coruptie si bagat mana pana la cot in diverse bugete.

Sa pretinzi ca Romanika merita sa-i fie ridicat MCV-ul inseamna ca nu deschizi nici macar televizorul sa vezi stadiul coruptiei din patrie. Asta e o flasneta pe care o manuiesc toti patriotarzii gonflati de mandrie fata de tarisoara lor, si de ura pentru Evropa si mecanismele ei de constrangere a statelor care refuza sau mai au mult pana sa se ridice la standardele comunitare.

Duduia Grapini face parte din specia asta trista si vesteda. Si vine cu gramatica ei schingiuita sa ne explice noua si raportorilor europeni cat suntem de napastuiti de partenerii UE, care ne impun tot felul de cazne, doar ca se ne umileasca. Dupa ce a sarit cu gura ca o tata cu diplome sa se razboiasca cu arhanghela dreptatii si justitiei, care se pretinde a fi Monica Macovei, la dezbaterile din Parlamentul European, madam Grapini a dat fuguta la pagina ei de Facebook. Aia care se lasa umilita zilnic de postarile agramate ale doamnei europarlamentar de la Putere. Si care s-a incarcat cu ultima proba a incompetentei lingvistice a Grapinei dar si a prostiei ei adanci pe tema dragostei de tara.

Zice madama: „Sa fii din Romania si sa sustii ca trebuie mentinut MCV-ul este de neanteles”. Putina intelegere a doamnei nu o ajuta sa priceapa ca suferinzii astia dulcegi de amor de patrie nu ajuta deloc tarisoara sa se ridice din cloaca in care se scalda.

Ce-ar fi daca am introduce mecanismul de verificare si control a gramaticii doamnei Grapini? Cu extindere la toti vorbetii din spatiul public, care isi iubesc tara si urasc regulile simple de comunicare?

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.