MEC vrea sa asigure locuri de munca pentru absolventi

MEC vrea sa asigure locuri de munca pentru absolventi

0 292

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului Cristian Adomnitei, reprezentanti ai Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) au prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, acordul pentru parteneriat intre scoala si ramura profesionala din constructii. Protocolul vizeaza o imbunatatire a formarii profesionale oferte de MECT in domeniul constructiilor.


?


Instruirea practica a elevilor


Una dintre principalele prevederi ale acordului este pregatirea de catre ARACO a maistrilor instructori si profesorilor de specialitate, in noile tehnologii utilizate in domeniul constructiilor.


Documentul stipuleaza si organizarea de catre societati de constructii a unor stagii de instruire practica pentru elevi, precum si desemnarea de catre societati de constructii, impreuna cu scoala, a unor responsabili pentru instruirea practica a elevilor.Invatamantul postliceal 2007-2008


Protocolul reprezinta un pas important pentru imbunatatirea sistemului de instruire practica a elevilor avandu-se in vedere ca, urmare a unei hotarari de guvern adoptate in sedinta din 23 mai, MECT va finanta prin bugetele locale un numar de 10.700 de locuri pentru invatamantul postliceal. Cifra este repartizata pentru un numar de 91 calificari profesionale din care 32 de la scolile de maistri, din domenii precum mecanic, electric, petrol si gaze, energetic, constructii, transporturi, agricultura, industrie alimentara.


Cifra de scolarizare pentru invatamantul postliceal in anul scolar 2007-2008 a fost stabilita pe baza studiilor privind evolutia in perspectiva a pietei muncii, tendintele privind dezvoltarea regionala, judeteana si a sectoarelor economice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.