MEC promite mai putine examene pentru elevi

MEC promite mai putine examene pentru elevi

0 171

Ziua de 15 iunie este motiv de bucurie pentru elevi, deoarece ii asteapta vacanta mare. Altii insa intra in emotiile examenelor. Daca pana acum cativa ani tot ce aveau de facut era sa invete bine materia si sa rezolve corect subiectele de examen, acum lucrurile nu prea mai stau deloc asa.


Cu toate ca elevii de a VIII-a au inceput testarile nationale luni si nici absolventii de liceu nu mai au mult pana la examenul de bacalaureat, nici unii, nici altii nu prea stiu ce ii asteapta. Unii dintre ei sustin ca s-au saturat de modificarile din invatamant si spun ca in fiecare an s-a schimbat cate ceva – ori la evaluari, ori la subiectele de examen, ori la materia pe care trebuia sa o invete.


Reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului recunosc ca foarte multe schimbari ii pot bulversa pe copii si sustin ca vor discuta cu parintii si sindicatele pentru a lua o decizie. Pentru inceput, insa, discutiile nu se vor centra pe bacalauret, ci pe testele nationale.


“Vom incerca sa nu mai aiba loc aceste teste nationale in clasa a VIII-a pentru ca nu este normal. Copilul de 16 ani trebuie sa mearga la scoala. Va ramane clasa a IX-a legata de scoala generala sau 10 clase vor fi gimnaziale si restul va fi liceu”, sustin reprezentantii MECT.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.