MEC ofera burse de studiu in strainatate

MEC ofera burse de studiu in strainatate

0 120

Ministerul Educatiei ofera burse de studiu universitare si postuniversitare in strainatate de pana la o mie de dolari, pe perioade cuprinse intre doua si zece luni.


Candidatii vor face demersuri personale, direct la universitatile din strainatate, solicitand un acord de primire la studi, iar participarea la concursul national are ca scop obtinerea unei finantari pentru efectuarea stagiului de studii sau de cercetare in strainatate, la universitatea la care au fost acceptati.


MEC asigura cheltuielile de transport international din Bucuresti pana la locul de stagiu si retur, o singura data in perioada stagiului, precum si cheltuielile de intretinere a bursierului in strainatate, prin bursa cu un cuantum lunar de pana la o mie de dolari, in functie de cheltuielile estimate si de cuantumul pe tari aprobat prin ordin al ministrului Educatiei.


Depunerea dosarelor de inscriere la concurs se face pana la data de 30 martie, iar verificarea dosarelor si evaluarea candidaturilor se realizeaza in perioada 2 aprilie – 15 mai.


Selectia candidatilor, realizata de Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate, se va face in perioada 16 mai – 30 mai, iar rezulatele vor fi afisate in data de 31 mai.


De asemenea, Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate lanseaza si oferta pentru burse de studii sau cercetare acordate in baza documentelor de colaborare bilaterala sau oferite in mod unilateral de alte state. Concursul se desfasoara pentru Maroc, Siria, Azerbaidjan, Belgia Valona, Egipt, Italia si Turcia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.