MEC a stabilit noua metoda de sustinere a tezelor unice

MEC a stabilit noua metoda de sustinere a tezelor unice

0 213

Ministerul Educatiei, Cercetarii ?i Tineretului a finalizat ?i publicat vineri, 31 august, pe site-ul www.edu.ro, ordinul de ministru care aproba Metodologia de organizare ?i desfa?urare a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a ?i a VIII-a in anul ?colar 2007-2008. Acest tip de evaluare inlocuie?te Testele Nationale ?i are regim de teze semestriale.


Elevii claselor a ?aptea ?i a opta vor avea la dispozitie doua ore pentru fiecare proba a tezelor cu subiect unic ?i nu 50 de minute, cum a fost pana acum. Fiecare lucrare va trece prin mainile a doi profesori de la o alta ?coala decat cea la care invata elevii.


Potrivit noilor reglementari, dupa afisarea rezultatelor, elevii vor avea la dispozitie cinci zile pentru a analiza lucrarile impreuna cu profesorii. In urma acestei analize, ei pot decide daca depun sau nu contestatie.


Daca in aceste cinci zile vreunul dintre elevi va incerca sa modifice lucrarea va fi notat cu unu ?i se va alege ?i cu nota scazuta la purtare. ?i profesorul va fi tras la raspundere in acest caz.


Disciplinele la care elevii vor sustine tezele cu subiect unic sunt limba romana ?i matematica pentru clasa a VII-a ?i limba romana, matematica ?i istorie sau geografie pentru clasa a VIII-a. Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine o proba la limba materna. Inscrierea elevilor la liceu se va face pe baza notelor obtinute la tezele cu subiect unic ?i a mediei din clasele V-VIII.


?


Calendarul tezelor cu subiect unic


SEMESTRUL I


Limba materna – 30 noiembrie


Matematica – 5 decembrie


Istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) – 11 decembrie


Limba romana – 14 decembrie


SEMESTRUL AL II-LEA


Limba materna – 6 mai


Istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) – 9 mai


Limba romana – 13 mai


Matematica – 16 mai


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.