Meandrele lui Turcan: Iohannis, când ”antireformist”, când salvator al României. Cîțu ar...

Meandrele lui Turcan: Iohannis, când ”antireformist”, când salvator al României. Cîțu ar trebui să fie prudent!

0 166

Presa scrie că Florin Cîțu a repurtat o mare victorie azi, după ce organizația Ralucăi Turcan i-a votat în exclusivitate moțiunea de la congres. Poate ar fi cazul ca premierul să fie ceva mai circumspect. Nu de alta, dar organizația condusă de Raluca Turcan a mai dat cîndva o rezoluție asemănătoare, în favoarea altui politician de vîrf și foarte împotriva adversarului său direct. Iar azi, Turcan îl susține pătimaș pe înjuratul de odinioară, după ce l-a trădat pe cel lăudat. Semn că politiciana e cam instabilă în sentimentele politice, ca să zicem așa.
”Comitetul Director Judeţean al PNL Sibiu a luat astăzi, prin vot secret, decizia cea mai firească – aceea de a susţine în exclusivitate la Congresul din 25 septembrie Moţiunea ‘România liberală’ a candidatului Florin Cîţu. Este o decizie la care, nu mai este un secret, speram şi pentru promovarea căreia am muncit în această campanie internă. Este, în acelaşi timp, o decizie care are la bază interesul public, general şi local. România are nevoie de reforme, asumate într-un spațiu în care spiritul întreprinzător, răspunderea personală și libertățile să fie promovate și garantate, iar singura opțiune reală pentru toate acestea este un PNL care poate ghida societatea cu seriozitate și cu viziune’‘, a scris azi, pe Facebook, preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan.
Tot în interesul public și în numele reformelor, însă, acum 12 ani, Raluca Turcan și organizația sa de la Sibiu îl făceau pulbere pe potențialul premier Klaus Iohannis și votau susținerea totală a lui Traian Băsescu, ”singurul om care putea reforma țara”.

Turcan 2009: ”Cu «soluţia Iohannis» criza politică nu se va încheia”
Pe 25 noiembrie 2009, într-un moment considerat tot de mare criză politică și în pragul alegerilor prezidențiale, PDL Sibiu, organizația controlată autoritar de deputatul și vicepreședintele PDL Raluca Turcan, trăgea alarma, într-un comunicat de presă asumat de întreaga filială, asupra marelui pericol: „Iliescu, Patriciu, Voiculescu şi alţi antireformişti se vor afla în spatele lui Klaus Iohannis şi ei vor guverna ţara. PDL îndeamnă sibienii să nu se lase intimidaţi de alianţa oportunistă PSD-PNL, creată cu un unic scop: înlăturarea lui Traian Băsescu din politica românească. Cu «soluţia Iohannis» criza politică nu se va încheia, pentru că Ion Iliescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu şi alţi antireformişti se vor afla în spatele lui Klaus Iohannis şi ei vor «guverna» ţara – aşa cum în prezent tot ei îi conduc pe Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Soluţia ieşirii din criza politică este recunoaşterea rezultatelor referendumului de la 22 noiembrie, ca punct de plecare în stabilirea noii guvernări. Pentru asta, trebuie ca, la 6 decembrie, Traian Băsescu să fie reînvestit de popor, cu un al doilea mandat de preşedinte al României. Aceasta este garanţia că efectele referendumului de la 22 noiembrie vor duce la modernizarea României, într-un viitor mult peste un mandat de preşedinte”, se arăta în comunicat.

Organizația Ralucăi Turcan mai îndemna sibienii să nu se lase influenţaţi de scandalul public, „întreţinut zilnic prin posturile TV patronate de cei care şi-au găsit în adversarii lui Traian Băsescu protecţia politică a intereselor lor personale”.
Cam în aceeași perioadă, Raluca Turcan era nașă mare la o nuntă în Sibiu, iar invitata de onoare era Elena Udrea, descinsă de la București special pentru asta.
Răstimp, Ludovic Orban era președintele comisiei parlamentare speciale pentru anchetarea Elenei Udrea. Viziuni diferite, ce să-i faci…
Cum spuneam, foarte volatil, în general, sprijinul politic al politicianei de la Sibiu.
De aia premierul Cîțu, azi lăudat, ar fi bine să își păzească în viitor spatele, cînd îi va veni rîndul la înjurături. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Sursa: infopolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.