Mazare Radu cu ciolan Basescu

Mazare Radu cu ciolan Basescu

0 51

Greu de crezut cum ditamai reuniunea pesedista, de dimensiunile unei nunti consistente din lumea mondena si incercata de o foame de voturi fara precedent, s-a putut tine doar cu o portie de mazare. Dar asa s-a intamplat la Bucuresti, acolo unde toata floarea social-democratiei s-a intrunit la congres. Ocazie cu care mazilirea definitiva a perdantilor la alegeri, dizolvati in prealabil pentru a fi mai usor de digerat de apetitul punitiv al conducerii, urma sa pecetluiasca soarta balastului ardelean al judetelor cu mai putin de 20% din preferintele electoratului local.
Zaiafetul pesedist a luat insa o alta turnura, iar meniul principal n-au mai fost liderii organizatiilor codase la scrutinele din 1-15 mai. Pentru ca la masa s-a servit o portie mare de mazare Radu cu ciolan Basescu. Primarul de Constanta, cel care se lauda ca-l poarta babele locale pe brate mai ceva ca pe fotbalisti dupa ce le-a dat sa manance de doua ori pe luna, a deschis reuniunea si festinul cu acest fel de mancare neobisnuit. Buna inspiratie ca la o intrunire menita sa rezolve disensiunile interne sa incepi prezentarea cu o specialitate sudista, gatita din cel mai mare dusman al partidului. A pus de toate Radu in mazarea asta politica: ura groasa, zarzavatul des al razbunarii, condimentate cu mirodenia ambitiilor fara masura, de care pesedistii au dezvoltat in timp o dependenta feroce.
Efectul mazarichii de Constanta a fost naucitor. Nu doar ca a strans in jurul cazanului comun toata pesedimea prezenta, dar a probat ca reteta continea si vreo planta halucinogena culeasa de pe tarmurile Constantei. Abia ce-au dat de gustul mazarei ca baronii pesedei au cazut in transa guvernarii. De la Geoana si pana la ultimul vorbitor, fiecare a citit din programul guvernarii la redactarea caruia pesedistii lucreaza de multa vreme. S-au impartit cabinete, functii, ministere, ultimele tinte catre care mai tind baronii plictisiti de influenta pe care o au in teritoriu.
Daca n-ar fi fost lejera indigestie a lui Ion Iliescu, mazarea lui Radu la foc iute ar fi intrunit toate aprecierile. Doar batranul Ilici, atent ca petrecaretii sa nu ia in kilograme si sa se impotmoleasca la proba cantarelor electorale, a chemat la trezire si a scos fripturismele din meniu.
Digerarea mazarei de la Congres a fost o buna repetitie pentru festinul din noiembrie. Cu toate filialele puse pe chiolhanul voturilor si cu nutritionistul Iliescu veghind la numarul caloriilor, PSD-ul are toate sansele sa stea iarasi in capul mesei. Cand va comanda feluri adevarate, nu o prapadita de mazare electorala, chiar asezonata cu Traian Basescu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.