Matusalemicul Fercală trimis la plimbare de la SIF Transilvania

Matusalemicul Fercală trimis la plimbare de la SIF Transilvania

1 198

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins autorizarea lui Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas, drept componenţi ai Directoratului SIF Transilvania (SIF3) și a suspendat de la tranzacţionare acţiunile societăţii, până astăzi, pentru informarea adecvată a investitorilor, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit bursa.ro.

Autoritatea îşi motivează decizia prin faptul că Directoratul SIF-ului, ce fusese reales de Consiliu în luna ianuarie a acestui an, pentru încă un mandat de patru ani începând cu 20 aprilie, nu a depus documentaţia completă în acest sens, cu toate că, supraveghetorul pieţei a transmis de mai multe ori societăţii necesitatea completării documentaţiei, indicând în mod expres şi explicit documentele şi informaţiile ce trebuie transmise, însă SIF-ul nu a dat curs solicitărilor.
Decizia ASF poate fi contestată în 30 de zile de la data comunicării, demers care, însă, nu suspendă executarea sa.

De asemenea, Consiliul SIF Transilvania are obligaţia de a întocmi şi publica un raport, până astăzi, pentru o informare adecvată a acţionarilor cu privire la modificările intervenite în conducerea emitentului ca urmare a respingerii de către ASF a cererii de autorizarea a lui Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas ca membri ai Directoratului SIF-ului, precum şi cu privire la situaţia emitentului din perspectiva administrării societăţii.
În acest sens, în vederea asigurării reprezentativităţii, raportul va reflecta hotărârea Consiliului SIF3 adoptată în componenţa avizată de ASF, respectiv şapte membri (Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Crinel Valer Andănuţ, Nicolae Petria, Marius Moldovan şi Constantin Frăţilă), cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, subliniază ASF.
Recent, board-ul SIF3 l-a revocat din funcţia de preşedinte al Directoratului pe Mihai Fercală, numindu-l în fruntea conducerii executive a societăţii din Braşov pe Marius Moldovan.
Dar, Mihai Fercală susţine că, de fapt, este vorba despre un Consiliul paralel, ale cărui decizii sunt ilegale, în condiţiile în care Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru al board-ului, ca urmare a cercetării penale „in personam” în două dosare, ceea ce contravine unor regulamente ale ASF, a Actului Constitutiv al SIF Transilvania şi a unui articol din Codul Civil.
I.R.

COMENTARII

  1. […] Totodată nu este permis accesul acţionarilor, spun surse din interior. Interesant de amintit că fratele domnului Fercală este angajat la această firmă şi indirect pare-se se bucură şi de sprijinul poloţiei braşovene. Am căutat insistent să luăm legatura cu aceştia din urmă dar nu ne-au răspuns. Dacă o să ne-a dea un drept la replică îl vom publica conform codului deotologic. Dar până acum nu ne-au răspuns deşi situaţia la care ne referim nu este doar de azi. Vedeţi şi articolul ,,Matusalemicul Fercală trimis la plimbare de la SIF Transilvania” http://infobrasov.net/matusalemicul-fercala-trimis-la-prilmbare-de-la-sif-transilvania/ […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.