Maternitatea le linisteste pe mamicile brasovene

Maternitatea le linisteste pe mamicile brasovene

0 217

La Maternitatea Brasov nu s-ar putea intampla tragedia de la Bucuresti. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Brasov da asigurari mamicilor brasovene ca nou-nascutii din maternitate sunt supravegheati in permanenta de catre personalul medical. Incidentul de la Maternitatea Giulesti a starnit panica in randul mamicilor din toata tara, dupa ce 11 bebelusi, dintre care 4 au murit deja, au fost arsi in explozia din spitalul bucurestean.
Accidentul cumplit de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, in urma caruia 4 nou-nascuti si-au pierdut viata, iar alti sapte se gasesc internati in stare grava, cu arsuri multiple, a panicat si multe mamici brasovene. Explozia din capitala a pus pe jar si multe cupluri de brasoveni, ai caror copii se afla internati in Maternitatea Brasov, dar si pe mamicile care se pregatesc in curand sa nasca. Oamenii s-au temut ca tragedia de la maternitatea bucuresteana, provocata, cel mai probabil, de o improvizatie la instalatia de aer conditionat din sectia de terapie intensiva, s-ar putea repeta si la Brasov. Medicii Spitalului de Obstetrica si Ginecologie ii asigura pe proaspetii parinti brasoveni si pe cuplurile care asteapta un copil ca toate instalatiile din saloanele Maternitatii brasovene sunt fiabile si nu risca sa puna in pericol sanatatea si integritatea fizica a bebelusilor. In plus, personalul medical ii supravegheaza in permanenta pe micuti si este pregatit sa intervina in situatiile critice, potrivit declaratiilor dr. Ioan Moldovan, purtatorul de cuvant al Maternitatii Brasov.
Bebelusii arsi la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, avand arsuri pe 80% din suprafata corpului si pe caile respiratorii, se zbat intre viata viata si moarte. Unora dintre ei nici nu le-a fost inca stabilita identitatea, dupa ce incendiul le-a ars si bratarile de identicare pe care le purtau la incheietura mainilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.