Maternitatea i-a intarcat pe siamezi

Maternitatea i-a intarcat pe siamezi

0 97

Desi nu au fost separati medical, problema siamezilor de la Maternitate a fost, in sfarsit, transata. Gemenii lipiti la nivelul capului au parasit Brasovul intr-un moment in care sederea lor in continuare in patul Maternitatii crease o tensiune greu de gestionat intre institutiile brasovene. Spitalul de Obstetrica, Spitalul de Copii si Directia de protectia copilului nu reusesc de aproape doua luni sa cada de acord asupra celei mai bune solutii de adoptat in cazul micutilor. Ca si cand birocratia spitaliceasca n-ar fi fost de ajuns, siamezii au fost si victimele campaniei electorale, cand un candidat pesedist a venit sa-i consulte intr-o contravizita pur politica.
Salvarea pentru viitorul siamezilor a venit de la Institutul pentru Mama si Copil din Bucuresti. Unde, spun specialistii, li se ofera cele mai bune conditii de supraveghere si ingrijire din Romania actuala.
Momentul despartirii de Maternitate a fost trait cu lacrimi in ochi de personalul medical brasovean. Medici si asistente deopotriva au fost impresionati de incrancenarea cu care siamezii s-au agatat de viata. In ciuda starii clinice precare in care au venit pe lume, gemenii au implinit 4 luni de viata si au atins greutatea de 5 kilograme. Au ajuns sa se hraneasca normal, iar supravietuirea nu mai este o problema. Medicii bucuresteni spera chiar sa gaseasca o cale de a-i separa chirurgical.
Cat despre mama lor, adolescenta de 16 ani, reprezentantii Directiei pentru protectia copilului o vor insoti la un control ginecologic, care va stabili daca fata este din nou gravida, asa cum se zvoneste.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.