Maternitatea Brasov NU are oxigen

Maternitatea Brasov NU are oxigen

0 63

Criza din sistemul medical romanesc a atins limite paroxistice la Brasov si pare ca mai rau de atat nici ca se poate.
Cu toate acestea, lipsurile datorate de criza financiara se adancesc din ce in ce mai mult, astfel incat spitalele din intreaga tara se trezesc in imposibilitatea de a mai trata pacientii in vreun fel.
Medicamente nu mai sunt de mult, iar alte obiecte sanitare lispesc cu desavarsire. In aceasta situatie, guvernul ia hotararea de a mai taia in continuare din bugetul alocat anul viitor Sanatatii.
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat ca s-a ajuns intr-o situatie disperata in unitatile medicale din judet, din cauza subfinantarii.
El a precizat ca, la Spitalul de obstetrica-ginecologie „Dr. I.A. Sbarcea”, furnizorii au anuntat ca nu mai livreaza oxigen medical si protoxid de azot.
„In pofida acestei crize, Guvernul a anuntat ca bugetul alocat Ministerului Sanatatii anul viitor este cu 40% mai mic decat cel de anul acesta. Vom ajunge intr-un blocaj total, pentru ca spitalele au fost trecute la administratiile judetene si locale, dar nu au prevazut si resurse”,a precizat Cancescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.