Materiale video pentru profesori

Materiale video pentru profesori

0 190

Daca pana acum profesorii intrau la clasa tinand in mana doar catalogul si niste bucati de creta, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe radical.
Materialele didactice de care vor dispune acestia se diversifica si intra in pas cu dezvoltarea tehnologica de ultima ora.
Asa se face ca profesorii vor putea beneficia de-acum de materiale video pentru a le face elevilor ora de curs mai distractiva si mai atragatoare, atingandu-si in acelasi timp scopul, predarea de informatii si crearea de abilitati.
Proiectul EduTubePlus le aduce elevilor un nou concept pentru prezentarea lectiilor, bazat pe o biblioteca multiculturala europeana cu produse video educationale si pe o platforma on-line pentru publicarea, incarcarea, schimbul si managementul materialelor video.
Acestea se vor adauga altor servicii electronice destinate utilizarii Bibliotecii EduTubePlus in clasa – suport pentru crearea on-line a activitatilor pedagogice de tip video si pentru traducerea on-line a materialelor video si educationale.
„Proiectul EduTubePlus faciliteaza utilizarea si schimbul de mii de materiale video digitale scolare furnizate de producatorii video si TV educationale, dar si de materiale video generate de elevi si profesori, cu scopul de a veni in intampinarea necesitatilor de invatare si a practicilor inovative la nivelul scolii. Dorim ca elevii din mediu preuniversitar sa beneficieze de un serviciu electronic atractiv, bazat pe programa scolara si care respecta cerintele pedagogice si stiintifice,” a declarat Delia Oprea, coordonator proiect din partea SIVECO Romania.
Proiectul EduTubePlus este co-finantat de catre programul comunitar eContentPlus al Comisiei Europene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.